Jag har tidigare bloggat om att den nuvarande situationen i Gaza liknar den i Berlin 1945. Men det finns andra likheter än dem jag nämnde där.

Hamas stående slogan är: ”Vi erkänner aldrig Israel”. Det var precis så Hitler ansåg om Polen. Det var därför Molotov-Ribbentrop-pakten ingicks, i vilken Hitler och Stalin (i en hemlig överenskommelse) delade Polen mellan sig.

Hitlers behandling av polackerna liknade den som judarna utsattes för. Både judar och polacker var ”Untermenschen” och båda folkgrupperna skulle elimineras. Vad som hände med judarna är välkänt. Men ett liknande öde utstakades för polackerna.

Heinrich Himmler uttalade, att ”alla polacker kommer att försvinna från världen. Det är nödvändigt för det stortyska folket att anse det som en huvuduppgift att utplåna (destroy) alla polacker”. Läs mera här.

Och här kan du läsa, att ”Hitler bemyndigade sina befälhavare att utan nåd eller förbarmande döda alla män, kvinnor och barn av polsk härkomst eller som talar polska. Endast på detta sätt kan vi få det ’Lebensraum’ som vi behöver”.

Hamas-terroristen Rantissi uttalade följande: ”Jag svär vid den allsmäktige guden att vi inte kommer att lämna en enda jude kvar i Palestina”, Hamas-terroristen Yassin, sade att ”Israel måste försvinna från kartan”. Detta framgår här.

Hitler och Himmler hade alltså motsvarande synsätt i förhållande till polackerna och Polen: ”Vi erkänner aldrig Polen. Vi kommer inte att lämna en enda polack kvar i Polen”.

Under dessa auspicier inledde Tyskland ett angreppskrig mot Polen. Man lyckades till en början underkuva landet, men till slut förlorade man ju det andra världskriget. Det är värt att notera, att palestiniernas ledare under det andra världskriget, stormuftin Hajj Amin al-Husseini stod på Hitlers sida under hela kriget.

En tid efter det tyska nederlaget inledde några arabstater ett angrepps- och utplåningskrig mot Israel, ett krig som dessa arabstater förlorade. Palestinierna hade tillerkänts ett eget land av FN. Men i stället för att acceptera detta, valde man att försöka utplåna Israel. Detta försök misslyckades, och intill denna dag har alla sådana försök alltid misslyckats.

Men än idag, flera angreppskrig senare, är Hamas’ devis ändå: ”Vi erkänner aldrig Israel”.

Tysklands nederlag i det andra världskriget medförde att tidigare tyskt territorium blev polskt. Cirka femton miljoner tyskar tvingades lämna det nuvarande Polen. De har accepterat detta. Tyskland ville utplåna Polen, men fick i stället avträda territorium till just Polen. Tyskland har efter nederlaget i det andra världskriget inte mera angripit Polen för att försöka utplåna landet.

Arabstaternas nederlag i flera krig mot Israel har dock inte medfört att
strävan att utplåna Israel upphört.

Hur skulle situationen vara om femton miljoner förlorande tyskar och deras ättlingar ännu i denna dag hade suttit i ”flyktingläger” i nuvarande Tyskland, och därifrån avskjutit raketer mot Polen under stridsropet ”Vi erkänner aldrig Polen”? Hade Polen då haft rätt att försvara sig – även från tidigare tyskt territorium?

***

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

13 svar på ”Führerhögkvarteret meddelar: Vi erkänner aldrig Polen”
 1. Mahmoud:
  Jag har aldrig ifrågasatt att sionisternas propaganda hävdar detta. Men hur kommer det sig att INGEN av alla diktaturkramare som febrilt söker stöd för sin lögn kan hitta en Hamas-vänlig källa som upprepar det som ska vara Hamas officiella ståndpunkt?

 2. Polackerna red aldrig mot stridsvagnar…det är en lögn…,
  i detta sammanhang vill jag oxå nämna att tyskarna använde sig i stor del av häst och vagn…
  jag vet att vi är fullproppade med bilder po tyska stridsvagnar , flygplan, motorcycklister och lastbilar…hehe bilxtkrig…
  det man inte vet lastbilar räckte inte till att förflytta förnedenheter, och kanoner…

  1939 jämförelse mellan Polen och Tredje Riket

  stridsvagnar

  600 – 2800

  flygplan

  400 – 2000

  kanoner

  4500- 11000

  soladeter

  950.000 – 1.850.000

  och nu förklaring till ”kamikadze” anfall av polska lansierär mot tyska stridsvagnar…
  vid ett tillfällle blev en större tysk stridsvagnsgrupp attackerad av polska lansierär…men de attackerades när de hade slagit läger i väntan på diesel och granater, de tyska stridsvangnsbesättningarna helt enkelt kampade…

  då blev de attackerade och led stora förluster…dagen efter kom en italiensk krigsfotograf och i propaganda syfte och för att göra ett ”scoop”

  fotograferade de fallna polska kavallerister bredvid tyska stridsvagnar och skrev en artikel om detta…

 3. Vad gäller Hamas och deras ”erkännande av Israel sedan 20 år”:

  Hamas, unlike the Fatah, refused to accept Israel’s existence. Its charter calls for an end to Israel, though during the 2006 election campaign, Hamas did not mention its call for the destruction of Israel in its electoral manifesto. On 25 January 2006, after winning the Palestinian elections, Hamas leader Mahmoud al-Zahar gave an interview to Al-Manar TV denouncing foreign demands that Hamas recognize Israel’s right to exist. After the establishment of Hamas government, Dr Al-Zahar stated his ”dreams of hanging a huge map of the world on the wall at my Gaza home which does not show Israel on it…I hope that our dream to have our independent state on all historic Palestine (including Israel). This dream will become real one day. I’m certain of this because there is no place for the state of Israel on this land”. He also ”didn’t rule out the possibility of having Jews, Muslims and Christians living under the sovereignty of an Islamic state, adding that the Palestinians never hated the Jews and that only the Israeli occupation was their enemy”.

 4. Nicklas Eriksson:
  Även om jag håller med om din poäng så måste jag påpeka att det där med polska kavalleriet är till största delen tysk krigspropaganda. Det hände att polackerna gjorde kavallerichock mot pansarförband, men de var ju inte kompletta idioter, de visste vad stridsvagnar var för något. Men de blev ibland taktiskt eller operativt tvingade till detta, och de angrep ju infanteriet som följde med pansaret.
  En av de största polska framgångarna under intagandet av polen var ju just en kavallerichock mot tyskt (oförberett) infanteri, de dödade hundratals tyskar utan nämnvärda egna förluster.

  Däremot är det såklart rätt att likan polen med palestina och Israel med Nazityskland, handlande och styrkeförhållande talar för det.

  Polska motståndsrörelsen (precis som alla andra ”terrorister”) gömde sig i städerna, klädde sig civilt när de inte slogs, bekämpade tyskarna från civila byggnader, gömde vapen i civila byggnader osv osv. Men det är inga krigsbrott, vilket det är att spränga civila i luften.

 5. Eeh… en VISS skillnad i den jämförelsen to say the least!

  Polackerna red ut till häst med lansar för att möta det tyska pansaret och blev givetvis massakrerade till siste man i kavalleriet.

  Palestiniernas situation är FULLT jämförbar med de polska lansiärernas.

  Israel (och du uppenbarligen) skiter totalt i att Hamas, sina moraliska fel till trots, vann en valseger i Palestina som internationella övervakare hade lika mycket problem med som man brukar ha med ett val i Finland…

 6. Jonas:
  Ja det stod fram till 1988 i ett Hamasdokument, det är det som hela tiden upprepas av sionistkramarna. Sedan 1988 erkänner Hamas Israel enligt FN:s delningsplan och erbjuder ”varaktig fred” enligt 1967 års gränser.

  Israel är en fascistisk judisk teokratisk stat, Ni stödjer den helhjärtat och sprider dessinformation för att försvara dess brott, det säger en del om ER.

  I Er extremism klarar ni heller inte av att avläsa andra ståndpunkter. Jag delar inte Hamas åsikter på någon punkt skulle jag tro. Jag anser att Hamas (och Israels stöd till Hamas från slutet av 80-talet fram till ca 2000) är skulden till den förändring som en fd fatah-soldat beskrev för en tid sedan:
  Förr läste soldaterna kapitalet och flickorna gick i kortkort
  Idag läser soldaterna koranen och flickorna går i slöja.

  Jag tycker att Hamas verkar vara tokiga islamister, men det är inte konstigt att sådan strömningar fäster bland en befolkning som terroriseras så hårt av en apartheidstat som palestinierna.

  Men JAG anser inte att Israel har rätt till existens på den plats där landet existerar idag, till skillnad från islamisterna i Hamas alltså. Jag anser att om man ska ge bort land så ska man ge bort av sitt eget land. Så om man förlagt Israel i UK eller USA så hade det inte varit några problem med dess existens. Men man kan inte ge bort andras land.
  Precis som att ryssarna inte kan ge bort halva Sverige till scientologerna.

 7. profanun_vulgus.

  Vilken planet kommer du ifrån?

  Det står klart och tydligt i Hamas stadga att Israel skall
  utplånas med judarna. Hamas uttaladen går heller inte
  att misstolka

  Hamas är en fascistiskt islamistisk organisation¨, du stöder
  den helhjärtat och sprider desinformation. Det säger
  en del om dig, eller hur?

 8. Hej Lennart! Läser nu din blogg med jämna mellanrum.
  Att bli hjälpt när man är i klistret är inte en given sak. Man kan aldrig kräva. Att önska är en annan sak. Behärskning ser jag som en civiliserad kraft. Jag var nära döden ett antal gånger och ibland fick jag negativa besked men alltid har jag tackat för mig utan att kräva. Håller på att ta fram stadgar och struktur för en organisation vi kallar för Sveriges Vänner. Det hela går ut på information, föreläsningar, utbildningar m.m. Att upplysa varför det är viktigt att tacka när man väl har välkomnats ur ”helvetet”. Stay cool 😉

 9. En annan slående liknelse är:
  Bara man upprepar en lögn tillräckligt många gånger så kommer den bli en accepterad sanning.

  Sapere Aude! ljuger medvetet och uppenbart för att försvara Israels ockupation av och förintelse av palestinierna.

  1. Hamas har ingen sådan slogan, tvärtom har rörelsen i över 20 år erkänt Israel. Israel har däremot inte erkänt Palestina.

  2. Judarna erbjöds (efter att de som terrorister bekämpat de brittiska ockupanterna) 55% av Palestina, men inte av palestinierna, utan av FN:s säkerhetsråd. Vad skulle vi svenskar göra om några andra länder gav 55% av Sverige till Jehovas vittnen eller Scientologerna?
  Araberna gick inte med på delningen utan ville ha en stat med lika rättigheter för judar och araber. Detta fick Israel att utropa en GRÄNSLÖS stat, och i det kommande kriget och de efterföljande krigen har Israel OCKUPERAT mer av Palestina och grannländerna. Idag kontrollerar Israel 100% av Palestina istället för de 55% som man fick i skänks av länder som inte heller hade rätt till marken.

  3. Diktaturkramarna kommer dessutom med argument innehållande en betydande dubbelmoral. Om det är rätt att vinna landområden med krig och terror, varför skulle inte Palestinier eller Tyskar få göra det? Nej sanningen är att oavsett vilka hemskheter som Israeler tar sig för så kommer de att försvara det.

 10. Avlo: Javisst! Judarna gick med på att de palestinska araberna fick en egen stat år 1948 om judarna fick sin stat. Men många av de palestinska araberna motsatte sig tyvärr detta, både då och fortfarande. De tyckte det var bättre att försöka utplåna den judiska staten än att bygga upp sin egen stat. Så håller det på ännu i denna dag …

Kommentarer är stängda.