Så lyder rubriken i gårdagens SvD på en mycket välskriven ”Op-Ed” författad av min libertarianske vän HAX, a.k.a. Henrik Alexandersson. Detta apropå det faktum att Saudi-Arabien, som väl måste sägas vara något av världsmästare i att kränka mänskliga rättigheter, ändå nu utsetts till att vara ett slags ordförande i FN:s råd för just mänskliga rättigheter UNHRC! Här är blott en enda internetlänk som påtalar denna orimlighet, eller kanske t. o. m. styggelse. – Det finns många fler …

Och nedan följer till yttermera visso en film som förmedlar ytterligare bevisning:

Det bör då även särskilt noteras, att just denna FN-institution UNHRC kritiserat den judiska demokratiska och liberala staten Israel fler gånger än någon annan stat på jorden! Det noterade jag för min del redan här.

Nu utser alltså FN ändå Saudi-Arabien, en antidemokratisk och antiliberal antisemitisk och islamistisk diktatur, som upprepade gånger gör sig skyldig till de värsta vedervärdigheter som tänkas kan – se bara filmen ovan – till (ett slags) ordförande för en FN-entitet, UNHRC, vars syfte väl ändå i teorin, men av allt detta att döma knappast i verkligheten, måste sägas vara att motverka just dessa vedervärdigheter.

Vad säger då det om Förenta Nationerna!?

Den närmast liggande tolkningen är, som jag ser det, att FN också är en precis så antidemokratisk, antiliberal, islamistisk, antisemitisk och diktatorisk entitet som just Saudi-Arabien. Det finns ingen annan rimlig förklaring till att FN utsett just Saudi-Arabien till denna post.

Redigerat 2015-09-26.

2 svar på ””Frånta Saudiarabien dess roll i FN””
 1. Hoppas att Margot Wallström får komma till Israel och bryta dess isolering. Margot är den enda garanten för fred och framsteg. Hon har dessutom varit anställd på Postkodlotteriet. Känner inte den israeliska regeringen till den moraliska och humanitära stormakten Sverige?
  Jack London

 2. Bara för att jåmföra antalet dödsstraff under 2014:
  Iran >289
  Saudierna >90
  USA 35

  Så man har proportionerna rätt. Dessutom samarbetar saudierna med Israel i smyg vilken ger en liten pluspoäng och antyder att det går att tala med dem. Inte föratt det kvalificerar Saudierna att leda UNHRC.

Kommentarer är stängda.