Sapere Aude!

Liv, frihet, egendom – Life, liberty, property | Toujours l'audace! – Chutzpah! | זכור

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Lennart Eriksson

Denna blogg drivs av Lennart Eriksson, som också har skrivit nästan alla hittills över 1400 inlägg. Läs mer under rubriken "Om Sapere Aude!" ovan - och observera även följande:

Nemo me impune lacessit

Sagt om Sapere Aude!

"Sapere Aude är en av Sveriges bästa bloggar!" - Läst på Facebook 2014-01-26

"Modigt. Provocerande. Intressant." - E-post 2014-08-27

"Lennart Eriksson … hjälten på Migrationsverket" - E-post 2015-08-15

Arkiv
Kategorier
Kalender
november 2022
M T O T F L S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

”Frånta Saudiarabien dess roll i FN”

25 september, 2015 (23:04) | antisemitism, antisionism, Demokrati, Försvar, islam, Islamismen | By: Lennart Eriksson

Så lyder rubriken i gårdagens SvD på en mycket välskriven ”Op-Ed” författad av min libertarianske vän HAX, a.k.a. Henrik Alexandersson. Detta apropå det faktum att Saudi-Arabien, som väl måste sägas vara något av världsmästare i att kränka mänskliga rättigheter, ändå nu utsetts till att vara ett slags ordförande i FN:s råd för just mänskliga rättigheter UNHRC! Här är blott en enda internetlänk som påtalar denna orimlighet, eller kanske t. o. m. styggelse. – Det finns många fler …

Och nedan följer till yttermera visso en film som förmedlar ytterligare bevisning:

Det bör då även särskilt noteras, att just denna FN-institution UNHRC kritiserat den judiska demokratiska och liberala staten Israel fler gånger än någon annan stat på jorden! Det noterade jag för min del redan här.

Nu utser alltså FN ändå Saudi-Arabien, en antidemokratisk och antiliberal antisemitisk och islamistisk diktatur, som upprepade gånger gör sig skyldig till de värsta vedervärdigheter som tänkas kan – se bara filmen ovan – till (ett slags) ordförande för en FN-entitet, UNHRC, vars syfte väl ändå i teorin, men av allt detta att döma knappast i verkligheten, måste sägas vara att motverka just dessa vedervärdigheter.

Vad säger då det om Förenta Nationerna!?

Den närmast liggande tolkningen är, som jag ser det, att FN också är en precis så antidemokratisk, antiliberal, islamistisk, antisemitisk och diktatorisk entitet som just Saudi-Arabien. Det finns ingen annan rimlig förklaring till att FN utsett just Saudi-Arabien till denna post.

Redigerat 2015-09-26.

Comments

Comment from Ralph Haglund, fil.lic.
Time 26 september 2015 at 02:04

Bara för att jåmföra antalet dödsstraff under 2014:
Iran >289
Saudierna >90
USA 35

Så man har proportionerna rätt. Dessutom samarbetar saudierna med Israel i smyg vilken ger en liten pluspoäng och antyder att det går att tala med dem. Inte föratt det kvalificerar Saudierna att leda UNHRC.

Comment from Jack London
Time 02 oktober 2015 at 18:38

Hoppas att Margot Wallström får komma till Israel och bryta dess isolering. Margot är den enda garanten för fred och framsteg. Hon har dessutom varit anställd på Postkodlotteriet. Känner inte den israeliska regeringen till den moraliska och humanitära stormakten Sverige?
Jack London

Write a comment

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/f/5/5/sapereaude.se/httpd.www/blog/wp-content/themes/daleri-sweet/comments.php on line 39