Sveriges nuvarande förhoppningsvis mycket kortvariga regering, verkar ha drabbats av totalt hjärnsläpp. Först tar man in två statsråd, Mehmet Kaplan och Gustav Fridolin, vilka dels på ”Ship to Gaza”, dels i själva Israel försökt bekämpa den demokratiska judestaten Israels legitima försvarsåtgärder mot antisemiterna i ”Palestina”. Därefter erkänner regeringen en antisemitisk terrorentitet ”Palestina” som ”stat”. En entitet vars tongivande rörelser, Hamas och Fatah, har som syfte att utplåna Israel.

Nu utser regeringen därtill Dan Eliasson (foto t.v.) till rikspolischef. En man som under sin tid som chef på Migrationsverket var delaktig i grundlagsbrott. Något som framgår i Justitieombudsmannens beslut som du kan läsa här. En man som under denna tid inte drog sig för att ljuga om mig i Dagens Nyheter år 2009. En man för vilken grundlagen alltså inte betyder någonting. En man som använder lögnen som vapen. En man som på grund av detta naturligtvis är helt olämplig att inneha någon som helst befattning i en liberal och demokratisk rättsstat.

Låt mig förklara.

Vad som hände – år 2007 re’n – var att en nytillträdd lägre chef vid namn Eugène Palmér tyckte att mitt stöd för Israel och mitt avståndstagande från den islamonazistiska terrororganisationen Hamas – något som jag redan då uttryckte i just den blogg som du just nu läser – samt min uppskattning av den lojalitet mot uppdraget och den framåtanda som general Patton visade under det andra världskriget gjorde mig olämplig som enhetschef. Jag avskedades följaktligen.

Jag hade innan dess fått tillfälle att träffa Dan Eliasson i hans egenskap av nytillträdd generaldirektör för Migrationsverket. Jag framförde i korthet till honom mellan fyra ögon huvuddragen av vad Palmér höll på med och framhöll att Palmérs agerande inte var acceptabelt och kunde leda till tråkiga konsekvenser för Migrationsverket. Jag blev bryskt avfärdad av Eliasson.

Sedermera uttalade sig alltså Eliasson i Dagens Nyheter, som du kan läsa i länken ovan. Så här står det:

Migrationsverkets generaldirektör Dan Eliasson hävdar trots det att Eriksson inte omplacerades på grund av sina åsikter.
– Det beror inte hans åsikter utan på hans bristande förmåga att vara chef.

Är det okej att demonstrera för Palestina och mot Israel om man är chef på Migrationsverket?
– Ja, det tycker jag. Och vice versa.
Du har inga synpunkter på Lennart Erikssons hemsida eller hans blogg?
– Nej.
Skälet till att det ändå var Lennart Erikssons åsikter som användes mot honom, också i tingsrätten, kan inte Eliasson ge svar på.

Alla som var med i tingsrätten vet att Palmér uteslutande hänvisade till de omständigheter som han redovisade i detta dokument (pdf). På direkt fråga från rättens ordförande förnekade han att några andra omständigheter legat till grund för hans beslut. Du kan lyssna på vittnesförhöret med Palmér här (mp3).

Ändå ljuger alltså Dan Eliasson om mig i Dagens Nyheter!

Nå, Justitieombudsmannen fann i alla fall till slut att Palmérs agerande, vilket måste ha sanktionerats av Dan Eliasson, var ett grundlagsbrott. JOs beslut kan du läsa här (pdf).

Jag har i och med detta utom rimligt tvivel visat, att Dan Eliasson verkligen inte är en man att lita på om man söker rättssäkerhet eller efterföljd av grundlagen, inte minst såvitt avser yttrande- och åsiktsfrihet. Väldigt anmärkningsvärt om man beaktar att han ändå en tid varit tillförordnad biträdande chef för Säkerhetspolisen!

Märk väl att detta drabbade mig på grund av att jag stod upp för Israels rätt att existera. Nu erkänner Sveriges regering en entitet som avser utplåna Israel. En regering som innehåller statsråd som varit inblandade i attacker mot Israel. En regering som tillsätter en rikspolischef som anser att det går bra att avskeda en statstjänsteman som anser att Israel har rätt att existera.

Sveriges nuvarande regering saknar varje uns av trovärdighet som företrädare för den judisk-kristna västerländska demokratiska och liberala civilisationen.

Dan Eliasson saknar varje uns av trovärdighet som företrädare och chef för den svenska polisen, en polis vars huvuduppgift är att försvara grundlagen genom att framför allt förebygga brott. Inte att själv, i likhet med Eliasson, begå eller medverka till grundlagsbrott.

Eliasson kräktes, skrev han, när han lyssnade till Sverigedemokraternas ledare Jimmie Åkesson (se länkar nedan).

Men när nu Eliasson blivit utsedd till rikspolischef av en närmast antisemitisk svensk regering, ja då är det kanske dags att kräkas på riktigt.

Med Dan Eliasson som chef för Sveriges polis, förlorar denna polis i anseende och trovärdighet på ett närmast förödande sätt. Precis som den regering som tillsatt honom.

Konstigt är det också att den förutvarande justitieministern Beatrice Ask (M) enligt SvD (länk nedan) ”välkomnade utnämningen”. Sitter (M) och (S) i samma antisemitiska båt? Varför då i så fall?

När jag senast träffade den förutvarande arbetsmarknadsministern Elisabeth Svantesson (M) – det var innan hon blev minister – sade hon att den förutvarande borgerliga regeringen antagligen beklagade att man utsett Dan Eliasson till generaldirektör. Så vad vilja Moderaterna egentligen?

Här nedan kan du se när Dan Eliasson ljuger på som vanligt. Tro honom inte!

Länkar: DN, SvD, Rebecca Weidmo Uvell redovisar fler detaljer ur Eliassons ”meritförteckning”.

6 svar på ”Nu när Dan Eliasson blir rikspolischef är det kanske dags att kräkas på riktigt”
  1. Visste ni att Dan Eliasson var med och grundade Punkbandet ”Bad Boo Band” Deras mest kända låt är ”Knulla i Bangkok” som är komponerad av Dan Eliasson. Om det är självupplevda äventyr han skriver om vet jag inte, men det är ju gott om horor i Bangkok. Men man får passa sig så man inte får AIDS. Detta stod att läsa i NWT lördagen den 13/8 2016.

  2. Jag tror problemet uppstår om man är en person som uttrycker starka åsikter, och dessa är obekväma för de ledande på arbetsplatsen. Då kommer skitsnacket och de interna kotterierna bakom ryggen igång – ett slags mobbing som går ut på att frysa ut den som tycker annorlunda än kollektivet. Detta förnekas naturligtvis, men det är så det går till.

    1. Du har nog ganska rätt Oliver. Men hur kan det vara obekvämt för en statstjänsteman att Sverige har erkänt Israel och ”erkänt” att Hamas är en terrororganisation? Ska inte en statstjänsteman vara lojal mot dessa beslut? Jag var det och gav följaktligen uttryck för just detta: att Israel har rätt att existera och att Hamas var/är en terrororganisation. Mina chefer – inklusive Dan Eliasson – var det uppenbarligen inte, eftersom de gav mig sparken – just därför!

  3. Det verkar vara snarare regel än undantag i detta land att ju sämre du gör ditt jobb, ju högre sparkas du uppåt vid nästa regeringsskifte om du sköter dina kort och röstar ”rätt”. Vår en gång så stolta tradition att slippa mygel, fusk och mutor är ett minne blott. Gör du däremot rätt för dig, sköter dig och säger ifrån när något är fel… ja, då är det du som är ett minne blott.

Kommentarer är stängda.