Det verkar inte ha fått jättestort genomslag i gammelmedia, så därför återger jag det väl här då:Så är det ja, och till yttermera visso har The Israel Project publicerat denna synnerligen informativa bild:

IsraelProject
Källa (på Facebook)

Vad Ship to Gaza kan bidra med är alltså nog egentligen inte så mycket byggnadsmaterial till exempel. Det förs ju in mycket mer sånt på andra vägar. Nej, vad Ship to Gaza bidrar med det är nog egentligen vad jag befarar hela tiden har varit deras egentliga syfte: att delegitimera den judiska staten Israel.

Nåja. Det är en del nu som avråder Ship to Gaza-folket att försöka nå Gaza. Gott så. FN har gjort det till exempel, som du kan läsa ovan och här igen:

FN:s generalsekreterare Ban Ki-moon och EU:s höga representant för utrikes frågor och säkerhetspolitik Catherine Ashton har båda uttryckt att de inte anser en ny flottilj vara det rätta svaret och att det kan provocera fram onödig konfrontation.

Dessutom har något förvånande även Norge avrått. Israel har för sin del varnat Finland – vars flagg ”Ghostship to Gaza” seglar under.

– Men Sverige(s regering) har inte gjort någonting, detta trots att Ship to Gaza i sin nuvarande skepnad tycks vara ett närmast alltigenom svenskt projekt. Regeringen har inte uttalat någonting i den nuvarande situationen såvitt jag kunnat finna.

Den enligt FN onödiga konfrontationen är då kanske egentligen något som Sveriges regering – och Carl Bildt – står bakom?

Vem vet. Spökskeppet Estelle närmar sig i vart fall den legala sjöblockadens område alltmer

Så vad ska man tro? Sverige kanske stöder Ship to Gaza fortfarande, i trots mot FN:s generalsekreterare? Ungefär då som när vår utrikesminister Carl Bildt fann det angeläget att sluta upp kring denna organisations anhängare för några år sedan? Att han gjorde det framgår av denna bild(t):

Konungariket Sveriges tystnad förefaller väldigt talande, kan man tycka …

Igen: Hoppas jag har fel!

Länk: Aftonbladet – det verkar vara nära nu.

3 svar på ”Pressmeddelande från Israels ambassad angående Ship to Gaza-spektaklet”
  1. Natten efter det att Israel blev attackerat av 80 missiler förhandlade Egypten fram ett vapenstillestånd. Men det kunde ju inte Sveriges media skriva om eftersom de inte skrivit om anledningen till avtalet. Dagen efter avlossade de muslimska terroristerna än en granat, men det kunde man ju inte skriva om eftersom man inte nämnt stilleståndet . . . . . Vem betalar dem för denna tystnad och varför? Självklart kan man inte då lita på några andra utländska nyheter som nämns.

  2. Quote of the Day.

    Victor Schildt:

    ”Svensk media slickar Ship to Gaza röv, Pia-Maria Boethius gnäller om ett blåmärke på armen efter att försökt bryta en militär blockad i en pågående konflikt, samt uttrycker den svenska ledningen ”missnöje” över tillfångatagandet av svenskarna. Det som inte nämns av sveriges egna skitpapper, Aftonbladet, Arselhålets allehanda, är att under natten till idag avfyrades över 60 missiler mot Israel ifrån Gaza. Detta skriver ingen svensk media om för att det är endast intressant när man på något vis får skylla på Israel. När man får leva ut sin kliande antisemitism inrullad i ”antisionismens” slöja, då kickar svensk media igång. Då lättas skulden från förintelsen ännu ett litet snäpp då offret åter kan målas som bödeln.”

Kommentarer är stängda.