… förekommer i Svenska Dagbladet idag som exempel på bloggande om det sedan sextio år pågående islamistiska väpnade angreppet på Israel. Det är dock inte ett särskilt gott exempel.

Jag försökte för några dagar sedan på den bloggen – som du hittar här – förklara att ”shoah” inte alls betyder ”förintelse”, något som en brett upplagd bloggning där under rubriken ”Israel hotar palestinierna med FÖRINTELSE!!” försökte göra gällande. Men inläggen ströks. Så något sanningsvittne är Jinge verkligen inte, och knappast representativ för en blogg som försöker vara seriös åtminstone så till vida att man välkomnar debatt. Fast för vänsterbloggar gäller väl antagligen vad Marcuse sade, nämligen ”repressiv tolerans”.

Efter den ”nakba”, alt. ”shoah” som härmed drabbat Jinges blogg med åtföljande ”förintelse” av dess trovärdighet, återstår bara en sak: Jinge, vad har du att säga till ditt försvar? Säg det i så fall gärna här. Jag tänker inte stryka ditt inlägg, även om du stryker mina. Välkommen med din kommentar! 😉

17 svar på ”Jinges blogg …”
  1. Sigge, desto tråkigare då att SvD tar honom som ett exempel. Här är det iaf slutskrivet om Jinge.

    /Lennart

  2. Nu är det så att denne Jinge sen länge är avklädd som den judehatare han är. Uppenbarligen anser han att all uppmärksamhet är bra uppmärksamhet oavsett om den kommer av att det han skriver är fullständigt galet. Han njuter av att vara omskriven.

  3. Ja, jag nämnde Jinge en gång på min webbsite, länken ströks av tidningen som – efter att jag hade frågat några gånger – gick med på att det var Jinge som hade anmält den….. Därefter fick jag ett antal trakasserade och hotande kommentarer från honom med falska mailadresser.

    Det hade varit intressant att veta varför många av ens länkar snabbt försvinner medan hans och Rawias alltid står kvar – såvitt jag förstår är det ren censur och emot yttrandefriheten såvitt man inte har skrivit något som kan polisanmälas. Jag skrev till Twingly men de sa att de inte kunde göra något och att det var tidningarna som ägnade sig åt åsiktscensur och bortrensning av ej önskade länkar.

    Se http://objektivjingeblogg.wordpress.com/

  4. Fofo,nu är det inte så att israelerna tänkte ”aha nu ska vi ta kål på 120 palestinier för det enda israeliska liv.
    De 120 dog i de strider när israelerna försökte förstöra de vapenföråd som fanns i gaza innehållande dessa raketer.
    Hamas hade dessutom minerat hus mm för att försvåra för israeliska armen att nå sina mål,där dog en hel del civila personer bla.

    Sedan var det så att av det 120 var en majoritet militanta palestinier,så att trolla bort 120 palestinier det ingen som har försökt utan snarare att förvandla alla dessa i pressen till enbart spädbarn finns det en hel del som försöker.

    Hamas är representanter för palestinierna och är folkvalda av detta folk,det är deras ansvar att värna för sina medborgares liv och hälsa.
    I stället utnyttjar dom sin egen befolkning på det råaste och hänsynslösaste sättet,placerar sina terrorvapen i bostadsområden och strider utan uniform gömda bland de civila.

    Detta fofof är anledningen varför det har dött 120 palestiner och inget annat!

  5. Hadiths uttalande är en del av Hamas mantra sedan 1988.
    Radio Islam finns fortfarande .
    Goggla ”judiska föreningar i Stockholm” och studera antisemitismen på nätet i sverige. Även enstaka judiska personer är utvalda och trakasserade.
    Jinges och rawia moras blogg med flera har ofta skadade palestinska barn. Det är precis vad Hamas önskar.

  6. I bästa fall stryker Inge en kommentar. I värsta fall ändrar han den till ett rasistiskt uttalande. Hur många gånger förekommer inte en snedvriden rapport från TT följd av Jinges kommentar. Är det neutral rapportering? Inte undra på att man ser så många oinformerade opinioner om MÖ konflikten.

  7. det fullständigt obegripliga för mig i det här, är hur man ska trolla bort 120 palestinska liv som direkt hämnd för ett israeliskt liv!

    jag menar när är det nog!

    man får säga vad man vill om islam och muslimer…etc

    men vad ska man säga om judar! vad får man säga!?
    och än värre om sionistkräken som härjar fritt och obehindrat,
    finns ingen anständighet kvar hos dessa kräk, och det har troligen aldrig funnits.
    att man saknar enkla simpla mänskliga drag så som den lilla linjen som skiljer människor från djur. En demokrati oavsett hur utsatt eller ung den är bör har förmågan och viljan att skilja på mord på civila/barn eller självförsvar!!

  8. Måste hålla med om att Jinges blogg är gränsfall för rasism,Rawia är en hysterisk proppaganda sida,kolla inläggen hos henne.
    Det är i stort sätt endast hon och jinges kommentarer som finns kvar på sidan ev nån till som tex SaraG extrem judehatare som ständigt på jinges blogg antyder att allt som händer i världen är judiska konspirationer.

    Jag drev själv en diskussion mot jinge men efter ett tag när han till slut inte kunde komma med mer argument så var mina inlägg strukna.

    Kolla bara blogg listan till denna artikeln från svd så ser han till att ligga överst tätt följd utav Rawia,kanske inte så konstigt efter som jag gissar att dessa personr INTE jobbar utan sitter hemma på sina röda arslen och bloggar försörjda på bidrag!

  9. ”Lågmält kritiska” skulle det vara. De riktigt kritiska, speciellt de som påpekar sakfel (jag påpekade en gång att Darfur inte ligger i Somalia och att USA inte invaderat Sudan) stryks omgående.

  10. Det ironiska är att SvD kallar det ”diskussion”, vilket ju är ungefär det sista som händer, speciellt på Jinges blogg. Att ha en ”diskussion” där allt utom något eller några lågmält inlägg stryks (och som får stå kvar för att ge ett sken av objektivitet) är ingen diskussion. Det handlar om att få maximal medial uppmärksamhet, och har man 24 timmar om dagen på sig att länka till Twingly och att skriva ett oändligt antal inlägg om Israel som alla säger samma sak, plus skriva lite uppmuntrande kommentarer till sig själv när kommentatorerna inte håller måttet, då lyckas man också. Däremot bidrar det varken till någon äkta diskussion eller någon information som det inte går att få tag på hos bättre källor.

  11. Olbap, jag ser din goda vilja och poängerna i dina argument men – ta det lugnt, dra inte alla muslimer över en kam. Det är inte islam utan islamisterna som är problemet, de som med statens hjälp vill tvinga andra att anta islam eller dö, de som vill göra religion till politik. Låt istället var och en ha sin tro så länge han/hon inte vill tvinga dig att anta samma tro eller göra något du inte vill.

    /Lennart

  12. Ja, jag fann det väldigt osmakligt att Svenska Dagbladet nämnde ”jinges” blogg. Det är en blogg som fullkomligt spyr hat över Israel och judar, samt folk som kritiserar palestinierna för sina attacker mot civila israeler.

    ”jinges” blogg vägrar i stort sett publicera någonting som inte är hatiskt mot Israel eller judar.

    Svenska Dagbladet bör hålla en högre moralisk profil än vad dom gjorde i och med deras omnämnande av ”jinges” blogg, utan att nämna vad den står för.

    ”jinges” blogg är i mina ögon rasistisk, och förordar hets mot judar och israeler.

    Dessutom finns en blogg av någon ”rawia morra”, som är ännu värre. Där är hetsen mot judar fullkomlig. Ingen saklighet, ingen diskussion. Det närnaste jag kan komma på i Sverige är ”radio islam” som fanns för något tiotal år sedan, och ansvarig utgivare blev just dömd för hets mot folkgrupp.

  13. BAKGRUNDEN TILL (MUSLIMSKA) ”PALESTINIERS” HAT AV ISRAEL:

    Ursprungligen kommer all islam, och de ursprungliga muslimerna från det som idag utgör saudi-arabien, muslimerna dödade och tvingade alla folk i mellanöstern till islam, via straffskatter och via diskriminerande dhimmi-lagstiftning. Islam är en rasistisk och hatisk religion, i synnerhet mot judar, kristna och hinduer samt buddhister, de senare anser man vara lägre stående än djur, och avgudadyrkare – kuffarun – som ska avrättas eller konvertera till islam. Kristna och Judar hatar man med raseri, för att de vägrade att godkänna en analfabet till arab – muhammed – som deras profet. I Hadith, muslimers motsvarighet till apostlagärningarna, står med rätt motbjudande uttryck muslimers och islams syn på judar – som apor. I ett utdrag av Hadith, som lästes upp av imamen i moskén på södermalm härom året, finns att läsa om domedagen och hur stenarna och träden kommer att tala med ”allah” och säga: ”O Gud, det står en jude bakom mig, döda honom!”. Detta var 1300 år innan staten Israel fanns. Muslimer [det som stod här kan jag inte gärna ställa upp på/Lennart] spelar på Västerlandets humanism och välvilja, men egentligen vill de utplåna allt och ersätta det med sin hatiska och medeltida ”religion”. DETTA ÄR BAKGRUNDEN TILL MUSLIMERNAS HAT AV ISRAEL. Svenska vänsteridioter köper dock muslimernas propaganda med hull och hår.

  14. Dmitri, nu har han fått chansen att förklara sig iaf.

    Jonathan, ser på din bloggning att fler blivit censurerade, vilket stöder min tes. Sådan är kommunismen.

    /Lennart

  15. Jinge är fascistoid kommunistisk troll som under 10-12 timmar om dagen, bloggar, samlar på IP-adresser och personuppgifter av politiska motståndare, anmäler Twingly-länkar som han inte gillar som ”rasistiska”, ringer till tidningsredaktioner och skäller ut journalister och på alla möjliga sätt trakasserar folk som inte delar hans världsbild där israeliska judar utgör världens ultimata ondska. Det är helt lönlöst att kommunicera med honom, slösa inte din tid.

  16. På min blogg skrivs dem mest otyckande om islam.
    Har också kommenterat på jinge, han är extremt vänstervriden.
    Jag tror hans och rawias blogg har blviit anmälda för hets mot folkgrupp.

Kommentarer är stängda.