I Jerusalem Post idag kan man få en inblick i hur Islamiska Jihad ser på tillvaron. Så här säger en deras talesman: ”Vi sänder vårt budskap till alla sionistiska brottslingar. Era hot om att göra motståndets ledare till måltavlor … kommer inte att skrämma oss. Vi ska fortsätta vårt motstånd och heliga krig, och kommer fortsätta med att ösa raketer över era kolonier till dess att vi har gjort dem till spökstäder”.

Än en gång ser man här tydligt hur ordet motstånd används för en strävan att förgöra själva Israel, genom att städer i Israel skall förstöras så att de blir till spökstäder. Motståndet riktas mot själva Israel, mot Israel som stat, inte mot vad Israel gör eller har gjort eller står för i Gaza eller på den s. k. Västbanken. Det är Israels själva existens som man gör våldsamt motstånd mot och inte kan acceptera.

Än en gång ser man hur islamismen uppfattar Israel som en koloni, dvs. en stat byggd av inkräktare. Islamismen drar sig dock inte för att vilja erövra och kolonisera hela världen, vilket nog måste ses som ett ännu större brott än det som man i sin imperialistiska besinningslöshet anklagar sionismen för.