Jag har Googlat igen. Denna gång var sökbegreppet ”Humanitär katastrof Gaza”. Google hittade niotusenfemtio (9 050) sidor på nätet om detta. Överst bland träffarna kom inte oväntat sidor från Broderskapsrörelsen och Diakonia. Diakonia-sidan är från 2006. Den hittar du här.

Jag har inte bläddrat igenom samtliga sidor, men gemensamt för många tycks vara åsikten att Israel – av alla – skulle ha ett ansvar för denna beklagliga humanitära situation som otvivelaktigt råder i Gaza. (Fast om det är en ”katastrof” så är den förvånansvärt uthållig …)

Idag finner man dessutom i GP denna TT-AFP-rapport, som även återges i SvD. Orden ”humanitär katastrof” används ännu inte, men ligger i luften.

UNRWA ondgör sig här över att ”mjölkpulver för tiotusentals kronor förstörts genom att israelerna rivit upp förpackningarna under sina kontroller”. Synd, men egentligen inte så konstigt. Israelerna vill antagligen kontrollera att förpackningarna inte innehåller kaliumnitrat (eng. ”potassium nitrate”). Denna substans kan nämligen, tillsammans med socker, användas för att tillverka sprängmedel. Och det har tidigare gjorts försök att införa denna kemikalie i Gaza i socker-säckar. Läs mer om detta här. Så varför inte försöka igen, denna gång i mjölkpulver-förpackningar?

En UNRWA-talesman vid namn Gunness uttalar sig som följer: ”Spädbarn ska inte straffas genom att ställas utan mjölk. … Jag har aldrig hört om spädbarn som skjuter raketer eller om att mjölkpulver skulle användas som raketdrivmedel.” Nej, men om det vore kaliumnitrat i stället för mjölkpulver så skulle helt säkert vissa Gaza-bor använda det för just raketavskjutningar. Israelerna har således en fullt legitim anledning att kontrollera innehållet.

För om det inte funnes sådana Gaza-bor som vill skjuta raketer på Israel, så skulle israelerna inte ha anledning ”riva upp” förpackningarna.

Lösningen är alltså: Avskaffa dessa skjutglada Gaza-bor! ”Riv upp” dem! Därmed skulle Israel inte ha anledning kontrollera ”mjölkpulvret”. Därmed skulle spädbarnen inte straffas – och märk väl: ”bestraffningen” kommer inte från Israel utan i grunden – och som alltid – från terroristerna i Gaza, dvs. i flera fall sannolikt just från de terrorist-fäder vars barn – genom fädernas egna åtgöranden – ställs utan mjölkpulver.

***

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Ett svar på ”Humanitär katastrof – igen?”
  1. FN, UNRWA, Gunness…. Hur kan de fungera när de är så uppenbart anti israel.Om humanistisk omtanke om palestinierna var starkare än hat gentemot Israel, vore flyktingfrågan lättare att lösa.

    Vad är palestiniernas attityd gentemot barn.
    De används som propagandaobjekt, bära plakat och gå i mörkret efter skolan. De är utsatta för propaganda och lär sig hata i kindergarten. De uppmuntras kasta sten på de hatade föremålen. De får hjälpa pappa med raketerna. De får lära sig att vara terrorist och självmordsbombare är nobelt.De får vara mänskliga sköldar.Barnmaten får vara gömställe för sprängämnen.Självmordbälten göms under kjolar och i ambulanser.

Kommentarer är stängda.