(Detta inlägg är OT …)

Jag läser här, att Telia vill ersätta

de äldsta [sic!] delarna av telenätet med modern teknik för hemtelefoni. Det gäller nät med stort renoveringsbehov.
Samtalskvalitet, pris och tillförlitlighet är jämförbar med fast telefoni. Kunderna kan fortsätta att ringa med sin vanliga telefon och behåller sitt telefonnummer.
Vi bygger för framtiden. Teknikskiftet kommer att ge våra kunder bättre bredband och Internetanslutning än vad som är möjligt med den föråldrade teknik de har idag.
Vi har haft en del problem i utrullningen av projektet, men vi jobbar nu stenhårt på att lösa de problemen.

De allra äldsta delarna av telenätet finns så vitt jag förstår i Stockholm, installerat ca år 1880 redan! De nyaste delarna finns väl i det fasta nätets allra yttersta ”noder” som installerats långt senare.

Så då så: Kontentan blir rimligen att Telia vill släcka ned sitt fasta nät mitt i Stockholm men bibehålla sitt fasta nät ”långt in i Värmlandsskogen”, t. ex.

Eller har jag fel?

Här är i alla fall ett foto på mitt Telia-anslutna ställe djupt in i Värmlandsskogen – relativt jätteny fast anslutning kan jag hälsa:

Mtp

Tack Telia, för att jag får behålla mitt jättenya fasta nät där 🙂 – Tråkigt Stockholmare att Telia kapar era jättegamla fasta linjer 😉

Länkar: DN, SvD.

Ett svar på ”Telia vill ersätta de äldre delarna av det fasta telenätet mot mobilteknik – i Stockholm alltså?”
  1. Dom är inte riktigt kloka. River ner fungerande telekabel och sätter upp en mobilbaserad mottagare. Och så får dom problem! Det kunnde jag ha talat om för dem redan innan detta vansinne inleddes. Mobiltelöefoni är praktiskt då man kan ha telefonen med sig – men det är inte ens i närheten av tillförlitligt.

Kommentarer är stängda.