Eller egentligen är det inte något ”igen”. Israel har mer eller mindre alltid stått under attack under hela sin existens som judisk stat. Men i helgen var det snarare mer än mindre så. Attacker från Sinai och från Gaza. Enligt denna länk har 134 raketer och granater, bland dem även en fosforgranat, avskjutits mot Israel under tiden 18-22 augusti. Åtta israeler har dödats. En skola i Beersheba (bild t. v.) och en synagoga i Ashdod (bild t.h.) träffades.

I urskiljningslösa attacker mot civilbefolkningen bekrigar islamonazisterna alltjämt Israel, som så många gånger förut. Syftet är att genom anfallskrig utplåna den judiska staten Israel.

När Israel då med all rätt försvarar sig, och tyvärr av misstag dödar egyptiska poliser, vilket man beklagat, utbryter antisemitiska upplopp utanför Israels ambassad i Egypten. Se bilder till höger och vänster. Tidningen Världen Idag rapporterar.

Och i Dagens Nyheter lyckats man med att återigen framställa händelseförloppet som om Israel skulle vara angriparen. DN skriver att ”Egyptier dödades av Israels plan”, och att ”15 palestinier och en israel” dödats efter terrorattackerna från Sinai. Att åtta (sju?) israeler dödades just av dessa terrorattacker, tycks vara mindre intressant att fokusera på, även om man i och för sig nämner också detta.

Nabil Shaath, du vet den där palestinske Fatah-potentaten (Fatahs mål är att utplåna Israel) som vår utrikesminister Carl Bildt tycker är ”väl värd att lyssna på”, han menar för sin del att Israels försvarsåtgärder utgör ”krigsförbrytelser” och en ”aggression”, och att Israel har fullt ansvar för vad som händer.

Men den verkliga frågan är väl vilket ansvar som bör utkrävas av Egypten som tillåtit, eller inte förmått eller haft viljan att förhindra att ett angrepp mot Israel utgått från egyptiskt territorium. Visserligen är Sinai en demilitariserad zon, men ”aggressionen” har ju definitivt inte utgått från Israel utan i värsta fall från den egyptiska statsledningen.

Ansvaret för händelseförloppet när det gäller angreppet från Sinai vilar tungt hos Egypten, inte hos Israel vilket Carl Bildts kompis Shaath – och många andra – som vanligt vill få det till.

Ansvaret för folkrättsbrottet att genom angreppskrig vilja utplåna den judiska staten Israel, det vilar blytungt över bland andra Hamas och Fatah – och Bildts kompis Shaath.

Härnedan kan du se ett diagram över hur detta angreppskrig har drabbat Israel på senare tid.


Källa

Länkar: IDF, Paul Widén.