Kategorier

Arkiv

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Warning: Undefined array key "widget_center_top" in /customers/f/5/5/sapereaude.se/httpd.www/blog/wp-content/themes/atahualpa/index.php on line 11

Nya krigshandlingar mot Israel från Gaza

Gaza har natten till idag avskjutit ytterligare raketer mot Israel. Det rapporterar Jerusalem Post.

De som i likhet med Ove Bring och Said Mahmoudi påstår att Gaza och Israel inte befinner sig i krig, vet alltså inte vad de talar om. De som i likhet med Carl Bildt påstår att Israel ställt sig utanför den internationella rätten, vet inte heller vad de talar om.

3 kommentarer tillNya krigshandlingar mot Israel från Gaza

 • Mats

  Även INNAN blockaden lärde sej skolbarnen i Gaza att judar är grisar mm fina benämningar.
  INNAN 1967 angreps Israel av tusentals, kanske tiotusentals raketer mindre skrärmytslingar längs gränsen samt ett antal riktiga krig.

  Innan blockade hade Hamas (även Fatah) på sin agenda att staten Israel är olaglig och skall BORT!

  Det är inte helt lätt att i sljuste av dessa enkla fakta påstå att graden av ”gränstransparens” enklet avgör Hamas / Gazainnevånarnas förhandlingsvilja…

  Hamas röstades in, ja.De är dock själva inte demokrater…Hitler röstades också in till makten som exempel.Det är lite sjukt att Hamas för syns skull ibland kan få lite snäll kritik, men folket som röstade in Hamas ska inte ses som ”skyldigt” till Hamas valseger…(ínget du skrev men den synen har infiltrerat debatten ganska mkt)

  Omvärlden måste se till, dvs TVINGA, Hamas att erkänna den legitima existensen av Israel, och gå med på att tidigare avtal hålls, samt går med på att de exakta gränserna skall avgöras vid förhandlingarna.Inte innan förhandlingarna.

  Går hams med på det är blockad mm borta på några dagar!

 • Matte

  Det är kontraproduktivt att världen bara sätter press på Israel och inte på palestinerna. Problemet är inte ockupation, bosättningarna osv, det var krig innan de uppstod. Det spelar ingen roll att Israel upphörde med ockupationen av Gaza, redan medans Israels trupper drogs sig tillbaka började man beskjuta Isráel för att visa sin ”goda” vilja till fred. Problemet till hela konflikten är att palestinerna inte erkänner Israel.

  ”Välling, färskt kött, torkad frukt, konserverad frukt, tyg, höns, nötkreatur, åsnor, koriander, musikinstrument och vinäger mm. är alla förbjudna varor att föra in i Gaza”

  Källa till ovanstående?

  På denna sida kan du läsa på om Israel/Gaza konflikten http://2922natter.se/

 • Anders Wallgren

  Välling, färskt kött, torkad frukt, konserverad frukt, tyg, höns, nötkreatur, åsnor, koriander, musikinstrument och vinäger mm. är alla förbjudna varor att föra in i Gaza.

  Jag anser att detta är en illegitim, omoralisk och kontraproduktiv politik som underminerar Israels legitima skäl att hindra Hamas från att bygga upp sin vapenarsenal med Iransk hjälp. Omvärlden och Palestinierna blir allt mer fientligt inställda till Israel och landets säkerhet äventyras på medellång sikt av den förda politiken.

  Blockaden har ödelagt Gaza ekonomi och gjort 80 procent av gazaborna beroende av internationellt bistånd. Den gynnar Hamas ekonomiskt pga terrorgruppens taxering av smugglingtunnlarna, dels politiskt genom att hatet stärks bland en ny generation Palestinier och omvärld.

  mvh/ Anders Wallgren

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Warning: Undefined array key "widget_center_bottom" in /customers/f/5/5/sapereaude.se/httpd.www/blog/wp-content/themes/atahualpa/index.php on line 51