Jerusalem Post rapporterar att två terrorister som försökte ta sig in i israel från Gaza idag dödats efter skottväxling med israeliska armén. Dessutom framgår här att två kassam-raketer avskjutits från Gaza mot Israel idag, och att det israeliska flygvapnet besvarat beskjutningen och slagit ut eldställningen varvid ytterligare tre terrorister dödades.

Kriget pågår alltså. Inte konstigt att Israel håller Gaza i ”blockad”.

I stället för att allvarligt uppmana Hamas att inställa dessa krigs- och terrorhandlingar och att släppa Gilad Shalit och därmed uppfylla de två krav Israel har för att avsluta blockaden, avser Ship to Gaza att utmana Israel ännu en gång genom att skicka in ytterligare ett skepp, Rachel Corrie, i krigszonen, till stöd för Hamas angrepps- och utplåningskrig.

Ship to Gaza visar därmed ännu en gång helt entydigt på vilken sida man står, nämligen på den islamonazistiska terrororganisationen Hamas sida. Och världens regeringar jamsar med.

Tillägg: Om två parter befinner sig i krig, såsom Hamas och Israel, och om personer som genom att skicka varor avser stödja den ena krigförande parten, dvs. Hamas, dessutom angriper soldater från den andra krigförande parten, dvs. Israel, som försöker stoppa detta stöd – vad ska vi då kalla dessa angripare? Genom att använda våld måste dessa anses ha anslutit sig till den ena krigförande parten, Hamas, och är väl därmed att anse som kombattanter vilka Israel har rätt att bekämpa? ”Min fiendes vän är min fiende”.

Länk: Nyheter24, DN, Israels ambassadör i SvD, Fred i Mellanöstern, Reuters, DN.

4 svar på ”Nya angrepp från Gaza mot Israel avvärjda idag, men Ship to Gaza fortsätter sitt angrepp”
  1. Dumstrut [Denne kommentators kommentar på denna blogg den 14 januari 2009: ”Nej jag anser inte att Israel har rätt att existera.” /Sapere Aude!]

    Tony:
    varför skrev du inte själv en rad om hur rätt det var av Nordkorea?

  2. Ser att du tog ner mitt inlägg. Tålde du inte att jag körde över dig totalt. Men i god Israelisk anda tog du ner inlägget, ingen dialog här inte, bara spy den egna sörjan. Jo och din domän är inte värdig namnet Sapere Aude. Hoppas du började med de bästa intentioner, men du är fett långt ute.

  3. De förstår inte att islamisterna ville döda varenda jude som steg på båten.

    Men varför var inte vänstern med islamisterna ute och demonstrerade när ett syd-koreansk fartyg blev torpederat av nord-korea och 40 personer dog? Är det för att de tycker att nord-korea är ett föredöme, så som de tycker om andra skurkar som hamas?

Kommentarer är stängda.