Regeringen tycks vilja spara på militärmusiken, vilket väl är den fredligaste delen av försvaret. Ett tag var det Marinens Musikkår som skulle läggas ned. Detta har jag bloggat om här. Senaste budet beträffande den, var att kåren inte ska läggas ned, utan omgruppera från Karlskrona till Stockholm.

För Flygvapnets Musikkår i Göteborg är det kärvare. Den heter i sin civila skepnad ”Göteborg Wind Orchestra”. Hemsidan är här. Men den spelar också förträffliga militärmarscher på ett förträffligt sätt. Emellertid har försvaret inte för avsikt att längre använda sig av musikkårens tjänster, något som hotar dess själva överlevnad.

Protestera mot detta genom att underteckna den petition som du hittar här.

***

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Ett svar på ”Bevara Flygvapnets Musikkår!”

Kommentarer är stängda.