I SvD i går hittar man denna Brännpunkts-artikel rörande Sveriges ”krig” i Afghanistan som Thage G. Peterson uttrycker saken. Rubriken lyder: ”Förhandla med talibanerna”. Alltid detta snackande, med folk som inte vill prata, utan kriga. Samma står Martti Ahtisaari för, vilket framgår här.

Det finns en hel del ytterligare att säga om detta, jag skall inte göra det nu, utan endast fokusera på två meningar. Hr Peterson skriver att det finns ”två alternativ för Sveriges fortsatta närvaro i Afghanistan. Fredens väg eller krigets väg”. Men han glömmer Clausewitz. Frågan är inte krig eller fred som målsättning, utan som medel att uppnå sådana viktiga saker som frihet och demokrati. De krigförande talibanerna vill knappast införa frihet och demokrati och vilar inte på hanen när det gäller.

Men: Thage G. Peterson nämner icke orden frihet och demokrati en enda gång i sin artikel. Därmed nog sagt om Thage G. Peterson.

***

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,