Jag läser på SvD Brännpunkt idag att Ohly och hans – till synes – handgångne man, Dror Feiler, gemensamt hävdar att, som rubriken lyder, ”Även staten Israel måste kunna kritiseras”.

Visst är det så. Precis som ”staten Sverige”, ”staten USA” och ”staten Vatikanstaten” osv. ”måste kunna kritiseras”. – Men inte så många kritiserar märkligt nog dessa ”stater”. – Det är oftast och märkligt nog bara ”staten Israel” som utsätts för kritik …

(Brännpunkts-inlägget är en replik på Mats Odells inlägg den 9 mars.)

Vad skriver då Ohly och Feiler (Feiler tillhör en ”apart” sekt som kallar sig ”Judar för israelisk palestinsk fred”)?

Jo, om du läser SvD-inlägget kan du se att de dels skriver att ”Vänsterpartiet är starka förespråkare för Palestinas rätt till självständighet”, dels att de självklart kommer ”att fortsätta [sitt] arbete för ett fritt och självständigt Palestina”.

Men ingen gång skriver de att de kommer att arbeta för ett fritt och självständigt Israel!

De tar visserligen avstånd från antisemitism – men de tar inte avstånd från antisionism. De skriver att ”Vänsterpartiet kommer att fortsätta kampen mot rasism och antisemitism”. Antisionismen har de inget alls att säga om.

Kanske håller de med Ilmar Reepalu som ju uttalade följande famösa ord: ”Vi accepterar varken sionism eller antisemitism”.

Så vad ska man tro? Är det enligt Vänsterpartiet OK att vara antisionist men inte antisemit? Dvs. att tycka att Israel inte har rätt att existera, men att judarna har rätt att existera? Man erinrar sig fotot på Ohly iförd palestinahalsduk, med en kartbild där Israel var utplånat …

Ohly i palestinahalsduk

Svenskarna och den svenska staten, de har ju båda rätt att existera. Så varför skulle inte såväl den judiska staten som judarna själva ha rätt att existera?

Enligt vilken motsvarande logik skulle svenskarna ha rätt att existera, men inte ”Konungariket Sverige”?

Vad säger Ohly och Feiler?

2 svar på ”Varför kan inte Lars Ohly erkänna judarnas rätt till en egen stat?”
 1. Ska man se på en åsikt som delas av andra muslimer med en i Sverige verksam muslimsk journalist, som inte annat än vill bryta ner Sverige och påpeka att Sverige inte är någon nation, så stämmer det bra.

  ”Nationstanken som var sprungen ur den Westfaliska freden 1648 tvingade en rad etniska, geografiska och språkliga minoriteter över hela Europa att tillgodogöra sig en konstlad ”nations” majoritetsvärderingar – värderingar som framför allt kommunicerades nedåt i leden av eliten. Och där förvägran ledde till militärstövlarnas fria framfart.
  Behrang Kianzad: Billström jagar blattar, Svt
  http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=35188&a=1235010&lid=is_search527895&lpos=9&queryArt527895=Behrang+Kianzad&sortOrder527895=0&doneSearch=true&sd=47225&from=siteSearch&pageArt527895=0

  ”Om nationalitet är en ras eller stam, så är Sverige ingen nation”. Så skrev August Strindberg i sitt Jörgens Stockholmsbrev i mars 1886.”

  ”Som brukligt överskred Strindberg sin Zeitgeists uppfattningsförmåga tusenfalt genom dessa ytterst träffande insikter om tillståndet i landet. Hans lakoniska rader har enorm relevans för vår tid, där diverse aktörer söker med allsköns medel återfinna ”det svenska” i tider där moskébygge, märkliga språkvariationer och slöjbärande läkare och programledare gjort sin försenade, men fortfarande med förhinder förbundna, entré på den nationella scenen.”

  ”Behrang Kianzad, journalist och medförfattare till boken Sanningens ­många ­nyanser tillsammans med Lasse Sandström”
  http://www.journalisten.se/debatt/15184/journalistiken-tal-nyanser

  Jag undrar bara vad som menas med svenskar i muslimers vision. Kurdo Baksi skrev i DN i höstas att i hans Sverige får alla vara svenskar, och det innbär att vi ska se så mycket muslimskt som bara är möjligt. Vi svenskar får kanske vara med på ett hörn……

  ”I Kurdo Baksis Sverige får alla vara svenskar,
  http://www.dn.se/livsstil/trend/ar-2030-far-alla-vara-svenskar-1.955836

 2. Ahora, en esta zona del mundo democrática, el miedo se ha infiltrado, dando un calor-frío de ese miedo, recibido del terrorismo, hoy la dignidad esta acorralada y con un socialismo internacional que reconoce que se disfraza ante el miedo, con un ropaje de baja calidad con el sellos de la fabrica ”alianza de civilizaciones”, en paternalismo tercermundista, con una sutil tolerancia a los asesinos de la humanidad o directamente, y poco a poco entendemos que tenemos que hacer ante tales represalia que se tome contra la democracia y las libertades, y demostrar hasta donde nos doblegamos en ara del miedo.

Kommentarer är stängda.