Fred i MellanösternDå kommer du att få lyssna på – mig. Jag tycker för egen del att jag skriver bättre än jag talar. Detta kanske inte ”säger” så mycket i och för sig. Nu på tisdag den 2 mars kan du i alla fall inte bara läsa vad jag skriver utan tom. höra vad jag säger, och alltså själv avgöra om det ligger något i detta. En del tycker säkert att jag borde hålla tyst helt och hållet, men det tänker jag inte göra!

Det är föreningen Fred i Mellanösterns närradio i Göteborg som sänder på tisdag kl 19-20 med repris söndag kl 8-9 på frekvensen 94,9 MHz. Denna sändning hörs i radio bara i Göteborg. Men du kan samtidigt lyssna via internet på adressen gnf.nu. I efterhand läggs sändningen även ut på fredimellanostern.se. Föreningen sänder varje tisdag och nu på tisdag är det alltså jag som ansvarar.

Jag kommer att berätta en del på temat ”citat”. Du får också höra autentiska ljudupptagningar från när Adolf Hitler sade vad han tyckte om judarna, när Irans president sade vad han tyckte om Israel och när demonstranterna i Malmö sade vad de tyckte skulle hända med judarna för ganska precis ett år sedan.

Apropå Malmö så läste jag nyss i Expressen och Dagen att Lars Ohly, ledaren för vänsterpartiet, hade på sig en palestinahalsduk när han vid samma tillfälle för ett år sedan demonstrerade i Malmö i syfte att ”stoppa matchen”. På halsduken fanns en kartbild över ett område i Mellanöstern där staten Israel rätteligen borde ha funnits med. Men den fanns inte med. Om man av detta ska dra slutsatsen att även Lars Ohly – i likhet med t. ex. Hamas och socialdemokraternas systerparti Fatah – anser att Israel inte har rätt att existera är oklart. Men den slutsatsen ligger i alla fall väldigt nära till hands, eller hur.

Även detta kommer jag att beröra i mitt radioprogram på tisdag.

Tillägg 2010-03-03: Här kan du numera lyssna på vad jag sade och gjorde.

Länkar: Dagen, Expressen, Sapere Aude!

4 svar på ”Lyssna på Fred i Mellanösterns närradio nu på tisdag”
  1. Vaileth, det var nog mest motstånd mot USA. Taktiken var att understödja ”befrielserörelser” och ”revolutioner” lite här & var – Sydvietnam, Kuba, Angola, Afghanistan mfl mfl

  2. Jag lyssnade idag på programmet från hemsidan och jag är omskakad av den politik som bedrivs i mellanöstern, och att våra svenska politiker på allvar stöder detta. Vilka stadgar man baserar sig på, hur kan någon förbi se dessa eller bara acceptera dem som vettiga och som något att bygga ett land med och en politik efter…..

    Programmet var bra, intressant och mycket kunskapsbärande. Tack för en mycket god lektion i verkligheten vi lever med, även i vårt lilla land, Sverige.

    En fundering jag har är varför Sovjet stödde PLO, om jag inte missminner mig. Kan det vara ett motstånd mot USA, eller handlar det om antisemitism, eller vad?

Kommentarer är stängda.