Ja, åtminstone litegrann att döma av detta AP-meddelande enligt vilket Israel har flyttat sin skyddsbarriär i trakten av byn Bilin på ”Västbanken”:

The move comes 2 1/2 years after Israel’s Supreme Court ruled that the barrier must be moved to ease the hardship of Palestinians in the village of Bilin. Some Palestinians welcomed the development but stressed it fell far short of their demand to dismantle the entire enclosure.

Det tog visserligen en tid efter det att Israels Högsta Domstol dömde till förmån för de palestinska araberna i Bilin, innan domen att flytta skyddsbarriären verkställdes.

Men domen verkställdes alltså ändå till slut!

Detta visar än en gång att Israel är en rättsstat. Hur många gånger har palestinska araber frivilligt och till följd av någon arabisk domstols dom retirerat från israeliskt territorium? Svaret är ganska entydigt – Aldrig! Alla arabiska reträtter har hittills skett endast tack vare Israels segrande vapen.

Fotnot 1: Skyddsbarriären är den barriär mellan ”Västbanken” och Israel som ställvis består av en betongmur men som oftast består av taggtrådshinder (motsv.), och som framgångsrikt hindrat arabisk/palestinska/islamistiska terrorister att vräka ytterligare död över den israeliska civilbefolkningen.

Fotnot 2: Jag vill med detta inlägg inte låta påskina, att Israels nuvarande reträtt skett från något entydigt arabiskt territorium. För gränserna mellan Israel och dess omgivning återstår att fastställa – inte minst gränsen mot Västbanken.

3 svar på ”Israel retirerar från Västbanken”
 1. Här är vad judar mot Israel säger om Israels brott och krigsbrott och ockupation.. http://www.nkuk.org mycket viktigt att du titta på det här sida:-
  Läs ..Läs:-Israel har lurat världen med lögner..Politikerna mörklägger alla fakta om Israel….Och Israels brott, krigsbrott och ockupation av Palestina…Varför???
  Stöd till Israel är ingen tjänst till det judiska folket
  18 januari 2010
  Berlin, Tyskland
  Stöd till Israel är ingen ynnest till judiska People
  Judiska rabbinerna att protestera mot Israels regering besök i Berlin
  Berlin, Tyskland – 17 januari 2010
  I det gäller det kommande besöket av Israels regering till regeringen i Tyskland i morgon, 18 januari, 2010 att förhandla om förvärv av vapen och vapensystem, Mr Reuven Cabelman, en anti sionistiska ortodox judisk aktivist, sade i går kväll på ett möte, att: ”Med all respekt för den tyska regeringen för deras vilja att hjälpa judarna, fortfarande ortodoxa judiska rabbiner i hela världen tycker att det är viktigt att klargöra att hjälp eller stöd till Israel är ingen ynnest för judar, men en tragedi för det judiska folket och för judiska religionen ”.
  Cabelman konstaterade att ”den sionistiska rörelsens försök att förvandla judendomen från en religion till bas nationalism tomrum i tron på den Allsmäktige.”
  Han förklarade: ”Enligt den judiska religionen judarna för närvarande på en gudomligt påbjöd exil sedan förstörelsen av det andra templet för ca 2000 år sedan och är strängt förbjudet att skapa sina egna suveräna nationella land. Det skulle vara förbjudet även i ett obebott land, men När detta händer i ett bebott land som förtrycker, mördar och stjäl från sin inhemska invånare, detta kan läggas brottet många gånger om. ”
  Han tillade: ”ortodoxa judar trogen Toran världen är djupt smärtade när Israel använder förstörelsevapen mot oskyldiga civila, män, kvinnor och barn. Begå det brott i namn av det judiska folket och i namn av den judiska religionen är ännu mer smärtsamt. ”
  Mr Cabelman fortsatte att förklara att ”judar levde i flera generationer i fred och harmoni i muslimska länder, inklusive Palestina. Judar är tacksamma för det. Den pågående konflikten inleddes inte förrän nära 100 år sedan, med etableringen av det relativt nya sionistiska filosofi . hjälpa Israel, tyvärr, förvärrar konflikter och främjar antisemitism i världen, vilket sannerligen inte är en tjänst för judar. ”
  ”Därför”, meddelade han att ”ortodoxa rabbiner som representerar judiska församlingarna i hela världen kommer att delta i en demonstration framför offentliga byggnader i Berlin, Tyskland uttrycka den judiska sorg mot den sionistiska kättare brottslingar och för att klargöra att staten Israel inte utgör det judiska folket och definitivt inte den judiska religionen. ”
  Han avslutade med att uttrycka det: ”Vi hoppas och ber till den Allsmäktige för en snabb och fredlig avveckling av hela staten Israel när de vid den tidpunkten judar återigen kommer att kunna samexistera med sina arabiska grannar under en en palestinsk regering för hela mark som vi levt i århundraden före sionismen. ”
  Demonstrationen kommer att äga rum:
  Datum: måndag 18 januari, 2010
  Tid: 1 till 3 [13h till 15h]
  Plats: Molwitzbrücke, mitt emot av kansler kontor, nära den schweiziska ambassaden.
  För mer information gå till Engelska — TyskaEller besök http://www.nkusa.org
  Om Neturei Karta Internationellt:
  Permalänk | Anmäl Amer Al-bayya,titta på http://www.motbilder.blogspot.com och http://www.imemc.org http://www.aljazeera.net http://www.islamguiden.com ..
  Amer Al-bayya, tack för att du hjälper till att göra klart att det är skillnad mellan etniska judar och staten Israel. Det finns för många som tar till brösttonerna om att man är antisemit och judehatere så fort man yppar någon kritik mot staten Israel.
  Permalänk | Anmäl #245 Fritänkare,

 2. Ja, och det intressanta är att propagandisten Bitte Hammargren (SvD) kallar stänglset ”mur” på sin lilla blogg, trots att den i Bil’in är ett tunt stängsel. Hon hänvisar också till Haagdmstolens yttrande som om det vore en dom, fast att domstolen inte har utfärdat någon dom, utan endast en ”rådgivande åsikt” som inte har någon juridiskt tvingande vikt. Dessutom bifogar hon en karta som inte visar Bil’in, utan Qalqilya.

Kommentarer är stängda.