Livgardets fana Två officerare från Livgardet (dess fana återges här till vänster) har stupat i Afghanistan. Men angriparen, som var klädd i polisuniform, och kanske till och med verkligen var polis, ja, han dog också, detta enligt SvD. Svenskarna besvarade tydligen elden, och angriparen fick plikta med livet.

Så ska det gå till. Så gick det till. – Men två svenskar dog. Varför?

Ja, en del är ju som vanligt defaitister. Så fort någon dör, så ska man dra sig ur med svansen mellan benen. Det tycker exempelvis denne stolle, som jag nu för första gången länkar till.

Här skriver Röda Malmö och här Svensson – i samma anda allihopa. Men knappast i ”Medel-Svenssons” anda skulle jag tro.

För denne Medel-Svensson håller nog mera med statsministern, när han uttalar sig i Svenska Dagbladet:

– Det är en stor sorg för de anhöriga, tungt för förbandet i Mazar-i-Sharif och en tung förlust för Sverige, kommenterar statsminister Fredrik Reinfeldt händelsen inför journalister under ett besök i Gävle i dag.

Att visa respekt för offren sker bäst genom att fortsätta insatsen i Afghanistan, enligt statsministern.

– Det offer vi har lidit har vi lidit i vår övertygelse om att vi behövs för Afghanistans befolkning och för att motverka risken att ondskans nätverk återetablerar sig och hotar inte bara Afghanistan utan också den frihet vi håller kär i Sverige och Europa. Det handlar om att hålla undan risken för övergrepp och tyranni, säger Reinfeldt.

Källa

Jag måste upprepa statsministerns ord: ”Det offer vi har lidit har vi lidit i vår övertygelse om att vi behövs för Afghanistans befolkning och för att motverka risken att ondskans nätverk återetablerar sig och hotar inte bara Afghanistan utan också den frihet vi håller kär i Sverige och Europa. Det handlar om att hålla undan risken för övergrepp och tyranni”.

Det är är för att avvärja detta ondskans hot som våra svenska soldater kämpat och stupat i Afghanistan. Ondskans nätverk får icke etablera sig någonstans.

Dessa våra soldater, Gunnar Andersson och Johan Palmlöv, är våra hjältar. De har stridit och stupat för försvaret av frihet och demokrati, ett försvar som inte endast pågår i Afghanistan utan överallt där frihet och demokrati hotas: av islamismen, av al-Qaida, av det Muslimska Brödraskapet, av al-Fatah, av Hamas, av Iran, av Hisbollah – bara för att återge ett urval av de numera mest aktiva entiteterna och staterna.

All heder åt Gunnar och Johan, alltså!

Och nu gäller det att inte fega ur utan att tvärtom visa att vi menar allvar. Försvaret av frihet och demokrati får aldrig uppges, inte i Afghanistan, inte i Israel, inte i Sverige, inte någonstans …

Insatsen måste alltså fortsättas, inte minst i respekt för de dödade.

Länkar: Sapere Aude!, DN, SvD, Försvarsmakten, Erixon, Fred i Mellanöstern.

2 svar på ”Svenskarna besvarade elden – angriparen dödades”
 1. Judar http://www.nkuk.org http://www.nkusa.org har talat och kritiserat Israels alla brott, krig, ockupation, mord, rasism, aparthied och krigsbrott mot muslimer och araber….
  Bara Israel kan begå såna brott mot hela världen..Bara Israel får skydd och försvar för alla mord..Bara Israel går över lagen och alla gränser…Bara Israel får stöd från(FN) och (EU) för alla brott och mord…Frågan är varför ..Mot Islam, Mot Mellanöstern eller mot hela världen…

  Vad vet politikerna om hela Palestinafrågan ??..Vad vet media om hela Palestinafrågan??..

  Varför talar inte politikerna om alla fakta till folket??.Varför mörklägger media alla fakta om Palestinafrågan????

  Hur kan hända det att folket inte vet om alla fakta om Palestinafrågan??….Varför har inte skolan alla fakta om Palestinafrågan??…

  Det var hela tiden falska fakta och lögner får folket höra..
  Fakta från historien får inte komma till folket..

  Mord och politiska mord har varit över hela världen ..Varför är politikerna så tysta om allt och om alla ??..
  Varför försvarar politikerna Israel och Israels alla brott orättvist??..

  Kan man försvara en mördare????..Politikerna gör med Israel…….

  Nu är det slut på alla lögner och alla fakta ska komma fram..

  UKs ord–Balfourdeklaration 1917–till sionisterna om Palestina.Uks utrikesminister ,Arthur James Balfour.
  Foreign Office,
  den 2 november 1917 Käre Lord Rothschild,
  Jag har det stora nöjet att, å Hans Majestäts regerings vägnar, till Er överlämna följande deklaration om sympatier för det judiska sionistiska aspirationerna, vilken har underställts och godkänts av kabinettet.
  ’Hans Majestäts regering ser gynnsamt på grundandet i Palestina av ett nationellt hem för det judiska folket och kommer att göra sin bästa ansträngningar för att underlätta uppnåendet av detta syfte; varvid det är klart underförstått att ingenting skall göras som kan skada de medborgerliga och religiösa rättigheterna för de icke-judiska befolkningsgrupperna i Palestina eller de rättigheter och den politiska ställning, som åtnjutes av judar i någon annat land.’
  Jag skulle vara tacksam om Ni kunde göra den sionistiska federationen underkunnig om denna deklaration.
  Eder Högaktningsfulle
  Arthur James Balfour
  Här finns en film om Isreals sämst historia i 60 år ockupation.
  http://www.youtube.com/watch?v=GuoKwAHmJo4&feature=PlayList&p=25AD7506A5
  tack för er.Stoppa USA, Israel, Stoppa AIPACs makt över USAs politik och folk..
  kolla resultat av kriget.
  http://www.slide.com/r/SDlVS8j46z82M285PPn8QzB7GnvxHvml?previous_view=TI
  De mest tre terrorister från Israel som finns ovan(Olmert,Barak och Livini)) har dödat barn ,kvinnor,gamla och gravida kvinnor och genomfört offensiven för att döda folket inte för att göra slut på Hamas.

Kommentarer är stängda.