Mycket tyder märkligt nog på det.

Jag läser nämligen på Arutz7 att ”Al Aksa Martyrs formally joined Fatah’s security forces at the Fatah convention in August. Fatah receives military training from US military forces with the full approval of Israel Defense Minister Ehud Barak.”

Detta problem har jag tidigare skrivit om. Israel har givit Fatah 500 milj. dollar. USA har för sin del enligt uppgift bidragit med 1,3 miljarder dollar för att bygga upp en palestinsk armé, detta alltså med israeliskt godkännande.

Som det heter i artikeln betyder detta, att ”the United States (headed by President Barack Obama), with the Israeli government’s passive agreement, has indirect responsibility for training and funding the terror force which murdered Rabbi Meir Chai.” Rabbinen mördades på julafton, och detta har jag skrivit om här.

Samtidigt önskar Israel enligt premiärminister Netanyahu att ett eventuellt framtida självständigt Västpalestina (dvs. området väster om Jordanfloden) ska vara en demilitariserad zon.

Det är svårt att förstå varför försvarsminister Barak – och USA under president Obama – stöder en uppbyggnad av en Västpalestinsk Fatah-armé samtidigt som premiärminister Netanyahu anser att den Västpalestinska staten ska vara demilitarisad.

Det är svårt att förstå varför denna uppbyggnad pågår samtidigt som medlemmar av Fatah genomför terrormord. Är det detta som den Västpalestinska armén avses användas till? Hur vet vi att den inte även kommer att vändas mot den judiska staten i ännu ett anfalls- och utplåningskrig?

Jag tror det börjar bli dags för både den israeliska och amerikanska statsledningen att på nytt fundera lite över vad det egentligen är man vill åstadkomma.

Om målet – vilket jag tror – är att i någon mån säkerställa Israels fortbestånd och förhindra mord på judar, förefaller stödet till Fatah att hittills ha varit direkt kontraproduktivt.

För Fatah vill ännu utplåna Israel. Och på julafton mördade de ännu en jude.

Fotnot: Läs mer om Västpalestina här.

3 svar på ”Stöder Israel och USA den palestinska terrorismen?”
 1. Hej, Det här är inte bra..Bevis på orättvisor :-
  Ett brottsligt samarbete..mellan EU och Israel.!!!! vad säger USA-Obama-??
  PGS har gjort en rapport som skall vara till hjälp för alla som arbetar med Palestina/Israel-konflikten att få grepp om vad associeringsavtalet mellan EU och Israel innebär i form av fördelar och skyldigheter.
  Rapporten är ett försök att klarlägga denna snårskog och belysa samarbetet mellan EU och Israel, samt de förpliktelser som samarbetet innebär för båda parter, på ett mer lättillgängligt sätt med särskilt fokus på internationell rätt och mänskliga rättigheter.
  I rapporten presenterar vi också vilka krav och sanktionsmöjligheter som finns tillgängliga för att söka säkerställa att både Israel och EU i framtiden lever upp till de skyldigheter de har åtagit sig i relation till internationell rätt och mänskliga rättigheter.
  Var är FN??…Var är Lagen??..Israels och USAs politik skapar terror.Stoppa USA,Israel och EU..Stoppa AIPAC och sån politik..Varför dör USAs soldater och för vem??

  Detta är orättvist och olaglig,EU..detta är brott mot palestinafrågan??

  Viva Sverige..Viva Palestina..

 2. Om man vill ha fred då blir det fred men vem stoppar freden?????

  USA eller AIPAC eller USAs kongress..Varför var krig mot Irak men inte fred för Palestina??

  USA ska ändra politiken..Det lovar vi…

  Centrala FN-resolutioner
  Palestinska flyktingar har rätt att återvända till sina hem i Israel.
  Beslutar att de flyktingar som vill återvända till sina hem och leva i fred med sina grannar skall tillåtas att göra det vid tidigast möjliga tidpunkt, och att ersättning skall betalas för egendom av dem som valde att inte återvända och för förlust av eller skada egendom, som enligt folkrättsliga principer eller i eget kapital, kan kompenseras av regeringar eller myndigheter.
  Generalförsamlings resolution 194, 11 December 1948

  Israels ockupation av Palestina är olaglig.
  Europaparlamentet kräver ett tillbakadragande av israeliska styrkor från områden som ockuperades under kriget det året och ”erkännande av suveränitet, territoriella integritet och politiska oberoende av alla stater i området och deras rätt att leva i fred inom säkra och erkända gränser fri från hot eller handlingar kraft.
  Säkerhetsråds resolution 242, 22 november 1967

  Israels bosättningar olagliga.
  Fastställer att den politik och praxis för Israel i bosättningar i de palestinska och andra ockuperade arabiska områden sedan 1967 har ingen rättslig giltighet och utgör ett allvarligt hinder för att uppnå en rättvis och varaktig fred i Mellanöstern.
  Säkerhetsråds resolution 446, 22 mars, 1979

  Palestina har rätt till självbestämmande.
  Bekräftar ”den oförytterliga rättigheter till det palestinska folket i Palestina … till självbestämmande utan yttre inblandning” och ”till nationellt oberoende och suveränitet.”
  Generalförsamlingens resolution 3236, 22 November, 1974

  Bekräftelse av en palestinsk stat
  Bekräftar ”en vision om en region där två stater, Israel och Palestina lever sida vid sida inom säkra och erkända gränser.”
  Säkerhetsrådets resolution 1397, 12 mars, 2002

 3. Hej ..Det finns Israels terror och USAs terror med stöd och hjälp av västvärlden politiker……Vi måste tala om det mot hela arabvärlden och Islam och Palestina..
  Vad är det AIPAC??..Vem är USAs kongress?? vad är Sionismen??

  Vem styr vad och vem??..Vem betalar USAs stöd till Israel och Israels alla brott ockupation??..Varför försvarar USA och UK Israel orättvist????Vem hjälper Israels kärnvapen och förbjudna vapen????.7 Frågor till politiker i västvärlden!! Många länder i Europa vill ändra lagen för att skydda Israels brott och krigsbrott.!! Detta är rasism,orättvist och olagligt.Detta är inte rättvist.
  Makt är makt, Pengar är pengar, Mördare är mördare.Irak är förstört som land.kriget var på Israels order till Bush och Blair.USA krigar för Israels skull.Mot Libanon,Syriena,Gaza och Palestina.Varför besöker varje USA:s president AIPAC org.först??Vem är AIPAC??Har ISRAEL makt över USA:s politik??.
  Jag vill tala om USA, UK, Frankrike,EU , FN och Israel:s ockupation och brott mot folkrätten, mänskliga rättigheter och internationell rätt men jag vill veta var rättvisan är och hur man kan skapa såna orättvisor mot Palestina i de demokratiska länder som försvarar människans liv och rättigheter.Arabvärlden kommer attkräva alla ersättningar för politikernas brott mot alla lagar och regler i vårt liv och vår värld.
  Jag frågar alla politiker :-
  1- Vem stödjer och hjälper Israels ockupation och alla brott?
  2- Vem stödjer och hjälper Israels kärnvapen och förbjudna vapen??
  3- Vem ger stöd och hjälp till Israel i FN??
  4- Varför försvarar USA,UK Israel orättvist??Vem betalar USA:s stöd till Israel??
  5- Var är alla FN:s resolutioner mot Israel??
  6- Varför går Israels ockupation, brott vidare??
  7- Vem kan stoppa Israel??
  Politikerna i västvärlden begår brott och de är skyldiga och olagliga.
  Denna politik skapar mer orättvisor,hat, rasism, brott och terror..
  Jag väntar på ett svar och ett stopp och ett straff mot alla som begår såna brott och ockupation.Nu är det nog noch stopp..Befria Palestina nu..Det är bättre för alla,USA.

Kommentarer är stängda.