Det kan du läsa här.

Dishonest

Det är ”Honest Reporting” som givit Boström denna ”utmärkelse”.

I motiveringen skriver man bland annat följande:

Donald Bostrom doesn’t know the truth because he failed to put in the necessary long-term investigative work real journalism demands. Nor does he show any concern for the consequences of his words. And for those reasons, HonestReporting readers chose him as the Dishonest Reporter of 2009.

Så grattis då, Donald Boström!

Donald Boström

Länkar: Wolfgang Hansson i Aftonbladet,

7 svar på ”Donald Boström utsedd till årets mest oärliga reporter”
 1. På vilket vis hade Boström rätt?

  Att Israel precis som Sverige, Österrike med flera med flera länder tagit organ från medborgare och icke medborgare utan att fråga anhöriga om lov?

  Boström påstod att IDF ”skördade” organ genom att döda palestinier, trots att all läkarvetenskap säger att skjutna personers organ inte lämpar sig för transplantation, och knappt ens för forskning. Dessutom satte han sina tiotalet år gamla okontrollerade uppgifter i samband med vad amerikanska medborgare pysslade med idag, trots att dessa mot ersättning hämtade israeliska medborgare som erbjöd sig att bli organgivare till USA för sagda operation, varefter de for hem igen.

  Sådana rövarhistorier följer en urgammal antisemitisk tradition och jag är som svensk inte stolt över Boströms falska ”bloodlibel”

 2. Rubriken i Aftonbladet är inte exakt vad Boström sade. Boström berättade att några palestiska familjer misstänkt Israels soldater för att stjäla organ från människor som de har slagti ihjäl. En misstanke är inte ett påstående. Misstanken grundade sig på det faktum att de inte bara hade dödat dessa människor utan dessutom tagit med sig liket och lämnat tillbaka ihopsytt efter några dagar, utan att ens tillåta familjen att själva ta hand om liket och begrava det. Att när sådana fakta föreligger avleda diskussionen till et påstående från Boström visar att vilken dålig mjäl i påsen sionisterna har. Israels regering vill slippa sin bevisbörda. Nu har det kommit fram att misstankarna har större sannolikhet än vad Aftonbladet visade. Jag tycker att det är ni, som försvarar sionismen som liknar nazisterna. Hamas och sionisterna är lika goda kålsupare, men Israel begår större brott än Hamas. Och varför fick Rabin inte leva?

 3. Dumstrut [Denne kommentators kommentar på denna blogg den 14 januari 2009: ”Nej jag anser inte att Israel har rätt att existera.” /Sapere Aude!]

  Lustigt, två dagar efter att det allmänt i Israel erkänts att han hade rätt.

Kommentarer är stängda.