Här kan du se en film om vad skeppet Francop kom lastat med: Raketer och granater. Vapenlasten lämnade Bandar Abbas i Iran den 25 oktober och omlastning till Francop hade skett i Damietta, Egypten. Destinationen var Latakia i Syrien, men Israel ingrep och fartyget ligger nu i Ashdods hamn.

Som du kan se på filmen bär en förpackning texten ”Ministry of Sepah”. Sepah är persiska och betyder ”armé”. Den islamiska republiken Irans arméministerium tycks alltså ha ett finger med i detta smutsiga spel.

USA anklagade Iran för att bryta ett FN-embargo genom att i hemlighet sända vapen till Syrien, medan Syriens FN-ambassadör kallar det israeliska ingripandet för ett ”piratdåd”.

Stora ord från Syrien, ett land som flera gånger angripit Israel militärt, med syfte att Israel skulle utplånas. De är säkert sura över att Israel hindrade dem och Hisbollah från att få ytterligare anfallsvapen.

Tidigare var det Arctic Sea som seglade i mörka vatten.

Och nu pågår i Sverige förberedelserna för ytterligare ett angrepp mot Israel. Det kallas Ship to Gaza.

Alla dessa fartyg med ett enda syfte: Angrip Israel!

Länkar: Jerusalem Post, IDF, Sapere Aude! (Francop), Sapere Aude! (Ship to Gaza).

***

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Ett svar på ”Ship to Hisbollah”
  1. Francop har legat i Beirut från 6/11 tills idag natt och hon gick från Limassol 5/11. 26/11 på morgonen var hon halvvägs mellan Egypten och Cypern. Det är väldigt imponerande att få så många containrar från Iran till Egypten och ändå hinna lasta om och gå så långt på 24 timmar. Däremot finns ett svart hål från 30/10 till 5/11 där hon är spårlöst borta. Man kommer inte in i Limassol utan att dyka upp på AIS. Väldigt många tider och platser stämmer dessutom inte med vad som uppges. Det är allmänt skumt.

Kommentarer är stängda.