Den engelske översten Richard Kemp har uttalat sig i FN:s råd för mänskliga rättigheter (UNHRC). Han menar att den israeliska försvarsmakten under sina försvarsinsatser i Gaza gjorde mer för att tillvarata civilbefolkningens rättigheter än någon annan armé i krigets historia. Därom rapporterar UN Watch.

Se även denna film, där han säger just detta:

Kemp har även tidigare uttalat sig och då sagt, att det inte

har funnits ett enda tillfälle i krigshistorien där någon armé har gjort mer för att reducera civila oskyldiga offer än vad Israels armé gör idag i Gaza.

Goldstone-rapporten verkar i så fall vara ganska fel ute. Fast det hedrar Goldstone att han ändå i rapporten även kritiserade Hamas. Men när FN:s råd för mänskliga rättigheter (UNHRC) skulle anta ett uttalande baserat på Goldstone-rapporten, ja då var det bara Israel som kritiserades.

Här (pdf) kan du läsa vad UNHRC beslutade den 16 oktober.

Länkar: Sapere Aude!, Fred i Mellanöstern.

***

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,


Ett svar på ”Överste Kemp: Israels försvarsmakt gör mer för att skydda civilbefolkningen än någon annan armé någonsin”

Kommentarer är stängda.