Sapere Aude!

Liv, frihet, egendom – Life, liberty, property | Toujours l'audace! – Chutzpah! | זכור

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Lennart Eriksson

Denna blogg drivs av Lennart Eriksson, som också har skrivit nästan alla hittills över 1400 inlägg. Läs mer under rubriken "Om Sapere Aude!" ovan - och observera även följande:

Nemo me impune lacessit

Sagt om Sapere Aude!

"Sapere Aude är en av Sveriges bästa bloggar!" - Läst på Facebook 2014-01-26

"Modigt. Provocerande. Intressant." - E-post 2014-08-27

"Lennart Eriksson … hjälten på Migrationsverket" - E-post 2015-08-15

Arkiv
Kategorier
Kalender
december 2022
M T O T F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Kommunalarbetaren och Motståndets estetik

22 oktober, 2009 (00:00) | antisemitism, antisionism, Försvar, Gaza, Hamas, islamonazism, Israel, Palestina, terror | By: Sapere Aude!

I tidningen Kommunalarbetaren finns en slags recension av en ny bok om Gaza, författad av Mia Gröndahl. Boken heter Gaza Graffiti – Budskap om kärlek och politik, och verkar mest handla om vad Peter Weiss en gång kallade Motståndets estetik. Fast den gången var det motståndet mot nazismen som kampen gällde. Nu gäller det kampen mot Israels existens.

Recensionen innehåller flera schabloner som nyttiga idioter ofta använder för att ursäkta inte minst den islamonazistiska terrororganisationen Hamas’ angrepps- och utplåningskrig mot Israel.

Huruvida artikelförfattaren Catarina Johansson Junttila – eller Mia Gröndahl själv – är en nyttig idiot eller en slugt beräknande antisionistisk Hamas-anhängare ska jag låta vara osagt. Men redan det att vilja utge en bok i ämnet och att vilja recensera den på ett så okritiskt sätt väcker misstankar om det senare. Journalister är oftast inte idioter.

Utplåningskriget mot Israel kallas i artikeln i vart fall för ”motstånd”. Johansson Junttila använder alltså precis samma ord som Hamas-terroristerna själva använder för att beskriva sitt folkrättsvidriga angreppskrig. En av de döda Fatah-krigarna i detta anfalls- och utplåningskrig kallar hon ”martyr”, som om hans deltagande i detta krig vore någonting hedervärt, när det tvärtom är avskyvärt.

Gröndahl citeras, och hon kallar förhållandet mellan Fatah och Hamas för ”spänstig konkurrens”. Men att försöka övertrumfa varandra i angrepps- och utplåningskriget mot Israel – Fatah erkänner inte heller Israel – är knappast något som kan kallas spänstigt – om man inte tycker att det allra spänstigaste är utplånandet av Israel.

Kommunalarbetarna är inte heller idioter. De kan säkert genomskåda de islamonazistiska slagorden.

En sak är klar: Det är Israel som står för motståndskampen, inte Hamas eller Fatah. Påståenden om motsatsen är endast propaganda. Denna gången publicerades propagandan i tidningen Kommunalarbetaren.

***

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Comments

Pingback from Graffiti i Gaza – budskap om krig och utplåning « Sapere Aude!
Time 03 december 2009 at 16:03

[…] Gaza Graffiti – budskap om kärlek och politik. Jag har tidigare bloggat om boken, läs här. Jag ställde då den närmast retoriska frågan om bokens författare, Mia Gröndahl, är en […]

Write a comment

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/f/5/5/sapereaude.se/httpd.www/blog/wp-content/themes/daleri-sweet/comments.php on line 39