Andrea Levin skriver i Wall Street Journal, om hur Donald Boströms artikel i Aftonbladet, med påståenden att Israel stjäl organ från döda palestinier, har utnyttjats för att ytterligare svartmåla Israel:

The Aug. 17 story by Donald Bostrom in Aftonbladet, Scandanavia’s leading daily, has quickly metastasized to mainstream Muslim media, spawning cartoons of Jews stealing body parts and drinking Arab blood. These have been published in Syria, Qatar, Jordan, the United Arab Emirates, and Oman, to name a few. … Hate-filled Web sites have also taken up the theme. Almost invariably, wherever such permutations on the idea of Israeli organ theft appear, Aftonbladet is cited.

Det är klart att antisemitiska och antiisraeliska krafter, vilka det tyvärr finns alltför gott om, inte är sena att utnyttja varje tillfälle och förevändning att angripa Israel, i syfte att demonisera och delegitimisera landet.

Nu visar det sig alltså, inte oväntat, att Aftonbladet har fått ett gott rykte i sådana kretsar och gärna citeras.

Dessutom har artikelförfattaren Donald Boström prisbelönats i Algeriet för sin artikel. När han mottog priset skall han enligt Levin ha sagt att ettusen palestinier har plundrats på organ sedan år 1960. Några bevis finns så klart inte.

Men bevis behövs ju inte. Antisemitismen och antisionismen klarar sig tyvärr väldigt bra utan sådana detaljer. Man behöver bara goda propagandister, som Boström och Aftonbladet.

Och att Sveriges regering inte fann anledning ta avstånd från artikeln, ja det främjar ju bara saken ytterligare…

Länk: Sapere Aude!, Sapere Aude!.

***

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Ett svar på ”Aftonbladets organstölds-artikel bidrar till spridning av antisemitism: Boström prisbelönas i Algeriet”

Kommentarer är stängda.