Migrationsminister Tobias Billström har hållit ett tal i samband med återinvigningen av det judiska begravningskapellet i Malmö, som vandaliserades i vintras. Ganska uppenbart var det en antisemitisk idé som låg bakom, sade Billström.

Ett vackert tal, som du kan läsa här. Han sade vidare, att

när sådana dåd som detta begås är det en indikation på att samhället inte mår bra. … Det finns i liberala samhällen en tendens att ta öppenhet och frihet för givna. Den typ av dåd som begicks i januari och som är skälet till att vi är här i dag visar att så inte är fallet och att varje dag, bokstavligt talat, är en kamp för demokrati och rättvisa. … Bättre att tända ett ljus än att förbanna mörkret.

Visst är det så. Varje dag är en kamp. Men när jag en dag försökte tända ett ljus genom att i denna blogg försvara demokrati och frihet och Israels rätt att existera, ja, då fick jag sparken från Migrationsverket, en myndighet som Tobias Billström ansvarar för i regeringen. JO har konstaterat, att ingripandet mot mig är ett grundlagsbrott, ett brott mot min yttrande- och åsiktsfrihet.

Billström har dock vid två tillfällen upprepat, att han inte har några uppgifter som ”tyder på att Migrationsverket bedriver en verksamhet som strider mot regeringens politik”. Läs här.

Men i den mån Billströms tal är representativt för regeringens politik, då är det enligt min mening uppenbart att Migrationsverket just bedriver en sådan motstridande verksamhet. Även JO:s beslut talar ju starkt för att det är så.

Då blir frågan vad regeringen tänker göra för att se till att de som tänder ett ljus inte blir bestraffade av regeringen underställda myndigheter för att de gör det. Hittills har regeringen såvitt jag vet inte kämpat alls för att gå till rätta med detta ”dåd”, trots att varje dag ju enligt Billström är en kamp för rättvisa. Nu har det gått många dagar utan att något hänt, utom att Billström genom sina båda uttalanden närmast har tagit Migrationsverkets ledning i försvar. Om detta ska ses som tecken på en ”kamp” så är det i så fall knappast en kamp för rättvisa som Billström bedriver. Tvärtom.

Varför?

Länk: Dagen.

***

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,