Lennart Eriksson

Denna blogg drivs av Lennart Eriksson, som också har skrivit nästan alla hittills över 1400 inlägg. Läs mer under rubriken "Om Sapere Aude!" ovan - och observera även följande:

Nemo me impune lacessit

Sagt om Sapere Aude!

"Sapere Aude är en av Sveriges bästa bloggar!" - Läst på Facebook 2014-01-26

"Modigt. Provocerande. Intressant." - E-post 2014-08-27

"Lennart Eriksson … hjälten på Migrationsverket" - E-post 2015-08-15

Arkiv

Kategorier

Kalender

september 2021
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Migrationsministern, Migrationsverket och rättvisan

Migrationsminister Tobias Billström har hållit ett tal i samband med återinvigningen av det judiska begravningskapellet i Malmö, som vandaliserades i vintras. Ganska uppenbart var det en antisemitisk idé som låg bakom, sade Billström.

Ett vackert tal, som du kan läsa här. Han sade vidare, att

när sådana dåd som detta begås är det en indikation på att samhället inte mår bra. … Det finns i liberala samhällen en tendens att ta öppenhet och frihet för givna. Den typ av dåd som begicks i januari och som är skälet till att vi är här i dag visar att så inte är fallet och att varje dag, bokstavligt talat, är en kamp för demokrati och rättvisa. … Bättre att tända ett ljus än att förbanna mörkret.

Visst är det så. Varje dag är en kamp. Men när jag en dag försökte tända ett ljus genom att i denna blogg försvara demokrati och frihet och Israels rätt att existera, ja, då fick jag sparken från Migrationsverket, en myndighet som Tobias Billström ansvarar för i regeringen. JO har konstaterat, att ingripandet mot mig är ett grundlagsbrott, ett brott mot min yttrande- och åsiktsfrihet.

Billström har dock vid två tillfällen upprepat, att han inte har några uppgifter som ”tyder på att Migrationsverket bedriver en verksamhet som strider mot regeringens politik”. Läs här.

Men i den mån Billströms tal är representativt för regeringens politik, då är det enligt min mening uppenbart att Migrationsverket just bedriver en sådan motstridande verksamhet. Även JO:s beslut talar ju starkt för att det är så.

Då blir frågan vad regeringen tänker göra för att se till att de som tänder ett ljus inte blir bestraffade av regeringen underställda myndigheter för att de gör det. Hittills har regeringen såvitt jag vet inte kämpat alls för att gå till rätta med detta ”dåd”, trots att varje dag ju enligt Billström är en kamp för rättvisa. Nu har det gått många dagar utan att något hänt, utom att Billström genom sina båda uttalanden närmast har tagit Migrationsverkets ledning i försvar. Om detta ska ses som tecken på en ”kamp” så är det i så fall knappast en kamp för rättvisa som Billström bedriver. Tvärtom.

Varför?

Länk: Dagen.

***

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.