Lennart Eriksson

Denna blogg drivs av Lennart Eriksson, som också har skrivit nästan alla hittills över 1400 inlägg. Läs mer under rubriken "Om Sapere Aude!" ovan - och observera även följande:

Nemo me impune lacessit

Sagt om Sapere Aude!

"Sapere Aude är en av Sveriges bästa bloggar!" - Läst på Facebook 2014-01-26

"Modigt. Provocerande. Intressant." - E-post 2014-08-27

"Lennart Eriksson … hjälten på Migrationsverket" - E-post 2015-08-15

Arkiv

Kategorier

Kalender

september 2021
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Respektlöst på Migrationsverket

Det är rubriken på en ledare i dagens Nya Wermlands-Tidningen. Jag återger inlägget i dess helhet.

Först omplacerades Lennart Eriksson på Migrationsverket för att han på sin privata blogg uttryckt sympati för staten Israel. För det fick verket bakläxa av tingsrätten då Erikssons yttrande- och åsiktsfrihet inskränkts. Verket svarade med att helt sonika ge honom sparken.

Nu har även justitieombudsmannen kommit fram till samma slutsats – att Erikssons omplacering var ett brott mot grundlagen. Och vad är då inte att ge honom sparken? Något är ruttet på Migrationsverket när man inte respekterar anställdas grundlagsfästa yttrandefrihet och sedan flagrant trotsar domstolar och JO!

Det är inte utan än att jag håller med. Men om verkets ledning tänker trotsa JO är kanske lite för tidigt att säga med säkerhet. JO beslutade för precis en vecka sedan, så man får väl ge dem lite tid att tänka över sin situation. Fast ännu har jag inte hört något från det hållet.

I sista hand är det ju Regeringen som måste agera, om inte verksledningen tar sitt förnuft till fånga.

Tidigare har migrationsminister Billström två gånger uttalat, att han inte har några ”uppgifter som tyder på att verket bedriver en verksamhet som strider mot regeringens politik”, senast här, och tidigare i Riksdagen.

Men eftersom grundlagsbrott inte rimligen kan ingå i regeringens politik, så har migrationsministern i och med JO:s beslut nu fått svart på vitt på att Migrationsverket faktiskt bedriver en verksamhet som strider mot regeringens politik, och faktiskt har gjort så ända sedan grundlagsbrottet, som skedde i och med beslutet om min omplacering den 5 oktober 2007.

Om Tobias Billström skulle ha missat JO:s beslut så finns det att läsa här.

Frågan blir alltså vad Regeringen tänker göra i det fall Migrationsverkets ledning inte gör något. Att inte göra något måste innebära att Regeringen överser med grundlagsbrott, vilket vore synnerligen anmärkningsvärt, i synnerhet eftersom detta överseende då sker av företrädare för ett regeringsparti, Moderaterna, som normalt påstår sig vilja värna om en fungerande rättsstat.

***

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

3 comments to Respektlöst på Migrationsverket

 • Anonyma Bloggare saknar trovärdighet tycker jag och många med mig.

  JO tror jag endast är ett propagandainstrument.

  I ”Fallet Axel” som ses på
  gidlöf.se
  har JO endast skrivit att ”JO gör ingen utredning. Härmed avslutas ärendet.”

  Sådant beslut har jag fått.
  Sådant beslut har Axels bror fått.
  Det torde vara uppenbart, för var och en som gör den enklaste kontroll, att myndigheterna konsekvent trotsat lag och konvention. Varje lag som skall skydda medborgarna. Det vill säga Axel, Staffan, mig med flera har man struntat i.

  Det heter ju; Riksdagens ombudsmän !!

  Jamen, medborgare! Tänk till.

  JO är ju ombud för Riksdagsmännen.
  Således arbetar han/de för Riksdagsmännen och inte för medborgarna.

  Jag, 60 bast, har aldrig någonsin hört att JO sett till att någon medborgare fått upprättelse. Upprättelse innebär att de som begått brott får de straff som lagen anger.

  Den ordbajsande anonyma Bloggaren tycks ännu inte ha insett att Grundlagarna sedan länge ignoreras. Kanske är vederbörandes uppgift att lägga dimridåer.

  Bekantas uppfattning om JO: ”-JO är väl endast en boxboll som lättlurade medborgare skall slå sig trötta mot.”

  Vänligen TomasGidlöf.se

 • Vilken bloggare är anonym Tomas? Inte Sapere Aude! iaf. Läs här.

 • […] Det är utmärkt att stöd för Israel inte är diskvalificerande för position som departementschef och/eller statsråd. Tre tydliga exempel ovan. Själv fick jag dock sparken som enhetschef vid Migrationsverket när det visade sig att jag stödde Israel. En ingång till läsning om detta problemkomplex finner du här. […]

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.