Nu har Sverige drabbats (jfr. 050725 nedan). En svensk soldat har dött i Afghanistan – för fred, frihet och demokrati. Det är ännu oklart vem mördaren var, islamist, fascist, kommunist, ”thug”. Ett är ändå säkert: Den som dör i kampen för fred, frihet och demokrati är en hjälte. – Det hedrar också Sveriges regering och riksdagens partier (utom ett) att man inte nu fegar ur, utan i stället förstärker vår närvaro i Afghanistan. Så skall fredens, frihetens och demokratins fiender bemötas, nämligen med kraftfull beslutsamhet att värna fred, frihet och demokrati. – Kommunisterna tycker, att vi därigenom går USA:s ärenden, men vem bryr sig: så säger kommunister alltid. Att USA också står för fred, frihet och demokrati kommer kommunister aldrig att – vilja – begripa, kanske framför allt därför, att de inte själva är beredda att försvara dessa värden. – Jo, möjligen freden, men som någon okänd tänkare uttryckte saken: ”Det är enkelt att uppnå fred, man behöver bara kapitulera. Men för att uppnå frihet måste man kämpa!”