Vissa socialdemokratiska potentater tycks i Svenska Dagbladet idag – se länk här – hävda, att det inte är bra att Sverige, genom vapenexport till Israel, samt genom att placera en militärattaché i Tel Aviv, ”direkt stärker den israeliska militärindustrin och landets militära kapacitet”. – Det är tråkigt att folk som av allt att döma kallar sig demokrater, inte vill bidra till försvaret av en demokratisk stat. Jag läser vidare idag i Göteborgs-Posten, dels att Hizbollah vunnit valet i södra Libanon, vilket framgår här, dels att president Bush vill moderera synen på Hamas som en terrororganisation. – Hamas och Hizbollah må ha segrat i val, men det gjorde Hitler också! Både Hamas och Hizbollah är antisemitiska organisationer som vill utplåna Israel. De må driva hur många skolor och välgörenhetsinrättningar som helst – det gjorde Hitler också men det förändrar icke detta faktum. Hitler ville också utplåna en hel mängd stater. Hitler vann också i val. Var det bra att, som Chamberlain gjorde, syssla med eftergiftspolitik? Nej, för Hitler startade det andra världskriget ändå. Det pågår fortfarande. Låt inga demokratiska val, vare sig i Libanon, i Gaza eller annorstädes, skymma detta faktum. Låt oss hoppas, att president Bush också inser, att eftergifter mot Hamas är liktydigt med att ge efter för terrorns, antisemitismens och förtryckets ondska.

Demokratins dilemma är för övrigt det, att den kan avskaffa sig själv, så som skedde i Tyskland, och nu i södra Libanon och Gaza. Demokratiska val, som leder till demokratins avskaffande, och till krig mot andra stater, gagnar inte demokratin. Hur ska vi som kallar oss demokrater, komma till rätta med detta? Jag vet inte. Vet du?

Ett svar på ”Försvaret av Israel och demokratins dilemma”

Kommentarer är stängda.