Enligt Jerusalem Post sade den palestinske ”presidenten” Mahmoud Abbas idag, att ”det inte kommer att bli någon fred förrän ockupationen av Jerusalem upphör”.

Eftersom Israel naturligtvis inte någonsin kommer att överge sin huvudstad Jerusalem, något som Abbas naturligtvis måste vara mycket väl medveten om, måste slutsatsen av hans resonemang bli den vanliga slutsatsen: Mahmoud Abbas vill inte ha fred med Israel. Någonsin. Den uppfattningen delar han med den organisation vars ledare han är, nämligen al-Fatah, men även med Hamas, Hisbollah, PFLP och Iran för att ta några exempel.

Låt oss hoppas att president Obama, Carl Bildt m. fl. till slut börjar lyssna på vad palestiniernas politiska företrädare säger och menar, och tar intryck av det.

Göteborgs-Posten menade igår att Obama var mer lyssnande än president Bush. Men lyssnandet verkar vara väldigt selektivt. Jag är ganska säker på att just detta uttalande av Abbas, ja det kommer vare sig Obama eller Bildt att låtsas om. Man hör det man vill höra …

Länk: Sapere Aude!

***

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

2 svar på ”Mahmoud Abbas utropar det eviga kriget”

Kommentarer är stängda.