Mahmoud Abbas utropar det eviga kriget

By Sapere Aude! - Last updated: söndag, oktober 11, 2009 - Save & Share - 2 Comments

Enligt Jerusalem Post sade den palestinske ”presidenten” Mahmoud Abbas idag, att ”det inte kommer att bli någon fred förrän ockupationen av Jerusalem upphör”.

Eftersom Israel naturligtvis inte någonsin kommer att överge sin huvudstad Jerusalem, något som Abbas naturligtvis måste vara mycket väl medveten om, måste slutsatsen av hans resonemang bli den vanliga slutsatsen: Mahmoud Abbas vill inte ha fred med Israel. Någonsin. Den uppfattningen delar han med den organisation vars ledare han är, nämligen al-Fatah, men även med Hamas, Hisbollah, PFLP och Iran för att ta några exempel.

Låt oss hoppas att president Obama, Carl Bildt m. fl. till slut börjar lyssna på vad palestiniernas politiska företrädare säger och menar, och tar intryck av det.

Göteborgs-Posten menade igår att Obama var mer lyssnande än president Bush. Men lyssnandet verkar vara väldigt selektivt. Jag är ganska säker på att just detta uttalande av Abbas, ja det kommer vare sig Obama eller Bildt att låtsas om. Man hör det man vill höra …

Länk: Sapere Aude!

***

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Posted in antisionism, Hamas, Israel, Palestina • Tags: , , , , , , , , , , , , Top Of Page

2 Responses to “Mahmoud Abbas utropar det eviga kriget”

Pingback from Socialdemokratiska israelvänner vill ha fred « Sapere Aude!
Time 15 oktober 2009 at 08:25

[…] men George W Bush borde få demokrati- och frihetspriset « Sapere Aude! om Obamas fan-club?Mahmoud Abbas utropar det eviga kriget « Sapere Aude! om Obama fick fredspriset men George W Bush borde få demokrati- och frihetsprisetThomas Ek om […]

Comment from Tsion Yemane
Time 21 oktober 2009 at 18:39

Världen kommer hinna gå under innan det kan bli fred.

Write a comment