Sapere Aude!

Liv, frihet, egendom – Life, liberty, property | Toujours l'audace! – Chutzpah! | זכור

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Lennart Eriksson

Denna blogg drivs av Lennart Eriksson, som också har skrivit nästan alla hittills över 1400 inlägg. Läs mer under rubriken "Om Sapere Aude!" ovan - och observera även följande:

Nemo me impune lacessit

Sagt om Sapere Aude!

"Sapere Aude är en av Sveriges bästa bloggar!" - Läst på Facebook 2014-01-26

"Modigt. Provocerande. Intressant." - E-post 2014-08-27

"Lennart Eriksson … hjälten på Migrationsverket" - E-post 2015-08-15

Arkiv
Kategorier
Kalender
november 2022
M T O T F L S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Fatah: Hela Jerusalem måste återlämnas innan fredssamtal kan börja

8 augusti, 2009 (16:50) | antisemitism, antisionism, araber, Islamismen, Israel, judar, Palestina | By: Sapere Aude!

Dvs. inte bara östra Jerusalem, utan hela staden. Det skriver Jerusalem Post här. Haaretz skriver här.

De svenska socialdemokraternas systerparti Fatah har vid sin pågående kongress gjort detta uttalande. Det sägs att staden ska ”återlämnas” till ”palestinierna”, annars kan fredssamtal inte ske. Detta krav är inte förhandlingsbart, sägs det.

Men palestinierna har aldrig innehaft staden. Den tillhörde judarna för länge sedan, och på senare tid det osmanska riket samt förvaltades av Storbritannien och ockuperades av Jordanien. Det bor visserligen många araber i Jerusalem, araber som någon gång på 1960-talet började kalla sig för palestinier, men även många judar. Jerusalem har aldrig tillhört någon nu existerande arabstat. Svårt alltså, att lämna tillbaka något till någon som aldrig ägt det.

Denna ovillkorliga och icke-förhandlingsbara begäran, som Israel naturligtvis inte kommer att gå med på, är sannolikt ett led i Fatahs strävan att avvisa internationella fredsinitiativ och försvåra genomförandet av västerländsk fred med Israel för att i stället verka för islamistisk fred, som bara kan föreligga mellan muslimska stater. En fred utan Israel, alltså.

Fatahs antisionistiska och antisemitiska syfte är ju just detta: ”Den fullständiga befrielsen av Palestina och den ekonomiska, politiska, militära och kulturella elimineringen av den sionistiska ockupations-staten”. Läs här.

Vad är det egentligen för systerparti som sossarna har?

Tillägg 2009-08-09: Läs även Svensk Israel-Information.

***

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Comments

Comment from Marcus
Time 08 augusti 2009 at 18:39

Jerusalem har aldrig varit viktig för araberna eller muslimerna, förrän judarna återigen fick tillåtelse att bo där efter att ha fördrivits.

Förutom att staden varit det judiska folkets födelseplats och hjärta sedan 3 000 år tillbaka så har staden haft en judisk majoritet även i modern tid, ända sedan 1864, dvs nästan ett sekel före Israels återupprättande.

Så araberna kan glömma att en del av Israels huvudstad skulle styckas av för att skapa en konstruerad huvudstad för världens 22:a arabiska statsbildning med det fejkade namnet ”palestina”.

Pingback from Lördagsnytt från Sapere Aude! nr 4/09 « Sapere Aude!
Time 21 november 2009 at 15:57

[…] araberna hela tiden villkor som närmast gör det omöjligt att komma igång. Förut var det Fatah som sade att ett ovillkorligt villkor var att Israel måste gå med på att lämna hela Jerusalem, alltså […]

Pingback from Tillhör Jerusalem och Israel judarna? « Sapere Aude!
Time 12 oktober 2010 at 22:26

[…] palestiniernas ”president” Mahmoud Abbas leder, går till och med ett steg längre och krävde för något år sedan att hela Jerusalem skulle tillfalla araberna. Detta som en förutsättning […]

Write a comment

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/f/5/5/sapereaude.se/httpd.www/blog/wp-content/themes/daleri-sweet/comments.php on line 39