Sapere Aude!

Liv, frihet, egendom – Life, liberty, property | Toujours l'audace! – Chutzpah! | זכור

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Lennart Eriksson

Denna blogg drivs av Lennart Eriksson, som också har skrivit nästan alla hittills över 1400 inlägg. Läs mer under rubriken "Om Sapere Aude!" ovan - och observera även följande:

Nemo me impune lacessit

Sagt om Sapere Aude!

"Sapere Aude är en av Sveriges bästa bloggar!" - Läst på Facebook 2014-01-26

"Modigt. Provocerande. Intressant." - E-post 2014-08-27

"Lennart Eriksson … hjälten på Migrationsverket" - E-post 2015-08-15

Arkiv
Kategorier
Kalender
december 2022
M T O T F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Goldstone-rapporten och demoniseringen av Israel

8 oktober, 2009 (09:10) | antisionism, Försvar, Gaza, Hamas, Islamismen, islamonazism, Israel, Palestina, terror | By: Sapere Aude!

Utrikesminister Carl Bildt säger i Ekot, att Goldstone-rapporten är trovärdig och allvarlig, och menar att det var ett misstag av Israel att inte samarbeta med Goldstone.

Bildt får det därmed att framstå som om Hamas’ samarbetat fullt ut, vilket naturligtvis inte är fallet. Varför kritiserar Bildt då bara Israel, den som försvarar sig mot Hamas’ pågående anfallskrig, för att inte samarbeta, men inte den anfallande sidan, Gaza, styrt av Hamas, en islamonazistisk terrororganisation som genom anfallskrig vill utplåna Israel?

Bildt menar vidare att det bästa nu är om båda sidor på ett trovärdigt sätt lät undersöka de påstådda övergreppen.

Man kan då konstatera, att det har Israel redan gjort. Resultatet kan läsas här. Menar Carl Bildt att denna rapport inte är trovärdig? Eller menar han, i likhet med vad många tycktes anse i fallet med Aftonblads-artikeln om organstöld, att så fort Israel anklagas för vad som helst så är det den anklagades sak att utreda anklagelsen, och i detta fall en gång till? I normala fall är det i stället den som anklagar som har att bevisa anklagelsen. Varför gör Carl Bildt ett undantag för Israel?

Kanske verkar man i andan av ansträngningarna att få alla att skriva under det nya Lissabon-fördraget. Folkomröstningar ska ske till dess man fått allt folket att tycka som man vill, som nu i Irland. Israel – ”the usual suspect” ska utredas intill förbannelse till dess man får önskat resultat: Skyldig!

Men det enda ”brott” Israel som stat i grunden gjort sig skyldig till är brottet att existera, och att med alla medel försvara sin fortsatta existens. Det är illa nog i Hamas’ och islamismens ögon.

Man kan vidare konstatera, att Hamas aldrig kommer att utreda någonting. Övergrepp är nämligen den rörelsens själva livsluft. Övergrepp mot folkrätt, humanitär rätt och de flesta av västerländsk straffrätts grundsatser.

Det är Hamas som är den verklige brottslingen i Gaza. Brottet att vilja utplåna Israel är det värsta. Vidare brotten mot sin egna befolkning. Brottet att bedriva angreppskrig mot Israel med den israeliska civilbefolkningen som måltavla. När ska dessa brott utredas? När ska de skyldiga ställas till ansvar? Vem ska påtala dessa brott?

Carl Bildt lär inte göra det. Den kålsupar-attityd som Carl Bildt ger uttryck för spelar tyvärr bara dem i händerna, som vill utplåna Israel.

Länkar: SvD, DN, JPost, Haaretz, Ilya Meyer, Israel i Sverige.

***

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , ,

Comments

Comment from Comitis
Time 08 oktober 2009 at 23:35

Din text är som ett virus.. Riklig med skitsnack…

Comment from Sapere Aude!
Time 09 oktober 2009 at 07:31

Comitis, om du inte orkar eller kan definiera och bemöta ”skitsnacket” är det stor risk att din kommentar av läsarna också kommer att anses vara just detta: skitsnack.

Pingback from Goldstone tar tillbaka – Carl Bildt, Advokatsamfundet och svenska medier tiger « Sapere Aude!
Time 11 april 2011 at 22:04

[…] fann anledning rikta allvarlig kritik mot Israel, och utrikesminister Carl Bildt hakade på. Goldstone-rapporten är, menade han, allvarlig och […]

Write a comment

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/f/5/5/sapereaude.se/httpd.www/blog/wp-content/themes/daleri-sweet/comments.php on line 39