Lennart Eriksson

Denna blogg drivs av Lennart Eriksson, som också har skrivit nästan alla hittills över 1400 inlägg. Läs mer under rubriken "Om Sapere Aude!" ovan - och observera även följande:

Nemo me impune lacessit

Sagt om Sapere Aude!

"Sapere Aude är en av Sveriges bästa bloggar!" - Läst på Facebook 2014-01-26

"Modigt. Provocerande. Intressant." - E-post 2014-08-27

"Lennart Eriksson … hjälten på Migrationsverket" - E-post 2015-08-15

Arkiv

Kategorier

Kalender

september 2021
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Libyen tar Goldstone-rapporten till FN:s säkerhetsråd – Abbas mordhotad

Libyen, som för närvarande märkligt nog tillåts vara medlemsstat i FN:s säkerhetsråd, har påyrkat ett extra rådsmöte i syfte att demonisera Israel mot bakgrund av Goldstone-rapporten, där Israel anklagas för krigsbrott. Den Palestinska Myndigheten stöder denna begäran.

Den palestinske ”presidenten”, Mahmoud Abbas, har alltså under trycket av stark inhemsk kritik, fått kalla fötter, och dragit tillbaka sin ”lagförings-hudna”, dvs. medgivandet att vänta till i mars nästa år med att ta upp Goldstone-rapporten i FN:s råd för mänskliga rättigheter, UNHRC.

Cecilia Uddén rapporterar, att palestinierna är ”rasande”, och ryktet går att Abbas under Gaza-kriget i vintras bett Israel att ”gå vidare med kriget i Gaza och krossa Hamas”. Detta ses som ett förräderi och en anonym ”människorättsaktivist” menar att ”om det är sant att han bett Israel att fortsätta kriget, borde ha[n] skjutas.”

Detta ger oss till en början en liten inblick i en palestiniers syn på mänskliga rättigheter. Rätten till liv är för honom alltså inte en sådan mänsklig rättighet, detta trots att han är ”människorättsaktivist”. Tyvärr delas nog denna hans syn av alltför många palestinier för att det ska vara hälsosamt, och då inte endast ohälsosamt för dem själva men i synnerhet för israelerna.

Vidare ser vi, att Abbas’ försök att åtminstone ge intryck av att fred är viktigare än lagföring, det försöket misslyckades. De rasande palestinierna anser alltså fortfarande, att angrepp på Israel, denna gång inte genom krigföring utan genom lagföring, är viktigare än fred med Israel. Något som ger oss ytterligare en indikation på att fred med Israel inte är det som den palestinska opinionen i allmänhet önskar. Mera sannolikt är, att det är en fred utan Israel som eftersträvas.

Länkar: JPost, Ekot, Sapere Aude!, Dagen, SvD, DN, Arutz7, DN.

***

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

1 comment to Libyen tar Goldstone-rapporten till FN:s säkerhetsråd – Abbas mordhotad

  • […] och demoniseringen av IsraelComitis om Goldstone-rapporten och demoniseringen av IsraelLibyen tar Goldstone-rapporten till FN:s säkerhetsråd – Abbas mordhotad « Sapere Aude! om Lördagsnytt 2/09 från Sapere Aude!Lördagsnytt 2/09 från Sapere Aude! « Sapere Aude! […]

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.