Det påstås, att den Palestinska Myndigheten (PA) efter påtryckningar har dragit tillbaka sitt stöd för Goldstone-rapporten. Men det är bara en uppskjutande manöver. För enligt JPost gäller det bara till mars nästa år. Ett klassiskt fall av hudna alltså, fast här gäller det inte krigföring mot Israel, utan lagföring …

Mohammed El Baradei, som fortfarande är chef för IAEA, tänker enligt vad som bl. a. framgår här, åka till Iran i helgen för att ”utarbeta detaljerna” inför kontrollen av urananrikningsanläggningen i Qom-trakten, som avses äga rum om två veckor.

Men det lär nog inte finnas några ”smoking guns” där på trakten. Snarare kulisser av den typ som Nazityskland byggde inför Röda Korsets inspektion av koncentrationslägret Theresienstadt. Här är en egenhändigt knäppt bild därifrån:

Rakstugan i Theresienstadt

Tror du att det någonsin har kommit vatten ur kranarna? Nej, naturligtvis inte. De var bara attrapper.

Fast när nu det ”internationella samfundet” sätter press på Iran att visa upp något, så måste de ju göra det, någonstans. Allt medan strävandena att utplåna Israel oförtrutet pågår på annat håll.

Nåja. USA tänker, enligt Haaretz, inte låta Iran ”stall long enough to develop nuclear program”. Vad USA ska göra för att hindra Iran förblir oklart. Samtidigt sade EU:s utrikespolitiske talesman Javier Solana enligt samma länk, att ”the threat of a military strike against Iran has been dropped”.

Detta verkar inte hänga ihop riktigt, tycker jag. Just när Iran misstänks utveckla militära anfallsvapen säger EU att, nej, någon militär ”strike” mot Iran, det kommer inte på fråga.

20 kvinnliga fångar har släppts ur israeliska fängelser i utbyte mot en film som visar att den fångne israeliske soldaten Gilad Shalit verkar vara i ganska gott skick. Shalit skulle säkert vilja bli släppt, men enligt denna rapportering i Haaretz, så hade en del av de palestinska kvinnorna/flickorna tvärtom hellre suttit kvar i fängelset än tvingats åka hem, nämligen till slöjor och tvångsäktenskap. Här är en lista på alla deras namn och alla deras brott, oftast mordförsök.

Fler länkar: SvD, Dagen, MXp, JPost.

***

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Ett svar på ”Lördagsnytt 2/09 från Sapere Aude!”

Kommentarer är stängda.