Jerusalem Post rapporterar om kritik från Israel angående samtal som förts eller avsetts föras med Hamas dels av Norges mellanöstern-sändebud John Hansen-Bauer, dels av Turkiets utrikesminister Ahmet Davutoglu.

Israel reagerar givetvis helt riktigt. Det finns ingen anledning för någon att diskutera någonting med Hamas. Hamas är en islamonazistisk terrororganisation vars enda syfte och verksamhet går ut på att genom anfallskrig förinta Israel. Eventuella samtal med denna organisation kan i bästa fall endast leda till att Hamas går med på en så kallad hudna, en islamistisk vapenvila med fienden, Israel. Men Hamas kommer, som deras företrädare gång efter annan understrukit, aldrig att erkänna Israel.

Varje samtal med en sådan organisation tjänar bara till att ge den en legitimitet som den absolut inte förtjänar. Detta leder i sin tur även till en motsvarande delegitimisering av Israel, något som Israel inte heller är förtjänt av.

För Israel har rätt att existera. Det är då djupt förkastligt att både Norge och Turkiet genom samtal med Israels uttalade dödsfiende bidrar till att undergräva Israels förmåga till överlevnad.

***

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,