Den har i vart fall medfört att antalet terrorangrepp mot den israeliska civilbefolkningen utgående från ”Västbanken” har minskat drastiskt.

Israel – vem annars? – har fått utstå hård kritik för att det som ofta kallas ”muren” byggts på ”palestinskt territorium”. Men dels finns ingen mur utom på korta sträckor, dels finns inget palestinskt territorium eftersom det inte finns någon palestinsk stat och följaktligen inte heller någon fastställd och erkänd gräns mellan Israel och ”Palestina”.

Enligt Dagens Industri ska nu Första AP-fonden utreda det etiska i att inneha aktier i ett företag, Elbit Systems, som levererat övervakningsutrustning till skyddsbarriären.

Precis som om det vore oetiskt att försvara sig mot mördare. Om man inte oetiskt nog skickat ut mördare från ”Palestina” hade barriären aldrig behövt byggas. Men att den palestinska terrorismen skulle kunna utgöra ett problem, det tycks inte föresväva Första AP-fonden. Problemet är som vanligt uteslutande Israel, eller i detta fall mera specifikt ett israeliskt företag vars produkter bidragit till att terrorn och mördandet minskat.

***

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,