Lennart Eriksson

Denna blogg drivs av Lennart Eriksson, som också har skrivit nästan alla hittills över 1400 inlägg. Läs mer under rubriken "Om Sapere Aude!" ovan - och observera även följande:

Nemo me impune lacessit

Sagt om Sapere Aude!

"Sapere Aude är en av Sveriges bästa bloggar!" - Läst på Facebook 2014-01-26

"Modigt. Provocerande. Intressant." - E-post 2014-08-27

"Lennart Eriksson … hjälten på Migrationsverket" - E-post 2015-08-15

Arkiv

Kategorier

Kalender

oktober 2021
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Lördagsnytt från Sapere Aude!

Några blandade karameller:

Enligt Världen idag skriver tre iranska tidningar att palestinierna inte kan och inte får nöja sig med någonting mindre än Israels utplånande.

Det är nog tyvärr alltför många palestinier redan alltför förvissade om. Och att den iranska regimen också har denna målsättning, ja det var ju i och för sig inte heller någon nyhet. Bara en ytterligare tragisk bekräftelse på att antisionismens – och sannolikt också antisemitismens – virus är mycket levande och mycket resistent i Mellanöstern. Irans försvarsminister är ju, som sagt, efterlyst som misstänkt för mord på dussintals judar i Argentina.

Franco Frattini kräver ingen ursäkt. Det skriver Nyheter24 apropå en Haaretz-artikel som jag refererat här. Det påstods att Frattini, som är Italiens utrikesminister, ville att EU skulle uttala sig angående Donald Boströms Aftonbladet-artikel om påstådd israelisk organstöld. Men nu tycks Frattini alltså backa från det. EU tycks därmed återigen ha enats kring uppfattningen att all kritik skall riktas mot Israel. Se även DN.

Kommer Gilad Shalit snart att friges? Enligt vad som meddelas t. ex. i Dagen, DN och SvD verkar det så. Shalit, en israelisk soldat, tillfångatogs av Israels fiender i Gaza för mer än tre år sedan.

Hamas har krävt att hundratals palestinier ska friges i utbyte mot Shalit. Rent matematiskt tycks Hamas alltså mena att det går minst 200 palestinska araber på en (1) jude. En jude skulle alltså vara värd minst tvåhundra palestinier.

Att Hamas värderade människoliv lågt, det har vi förstått sedan länge. Men att de värderade sina egna landsmän lågt, det framstår som ganska anmärkningsvärt. Enligt Hamas är judar inte värda någonting alls. Och en tvåhundradedel av ingenting, ja det är ju väldigt lite …

Normalt brukar det heta att alla människor är lika mycket värda. Men tydligen inte för Hamas. För dem är människor ingenting värda, alternativt ännu mindre.

Och nu är jag inte lite ironisk, eller hur!

Ha en fortsatt trevlig helg!

***

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

1 kommentar tillLördagsnytt från Sapere Aude!

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.