Ännu mer än sex timmar efter det att Svensk Israel-Information gick ut med detta scoop, om att det är en antisionistisk vänsterextremist som står bakom HRW-rapporten som kritiserar Israel, har ingen svensk tidning, radio- eller TV-kanal ansett det vara värt besväret att rapportera om detta. – Än mindre TT …

Men nyheten om HRW-rapporten, ja den skickade TT ut till alla media jättesnabbt, och alla media var jättesnabba att lägga ut den på alla sina respektive hemsidor. Läs här.

Är svenska media antisionister? Eller varför förmedlas inte allsidig information? Var sanningen/verkligheten befinner sig återstår att diskutera, men förmedlingen av fakta är väl ändå förutsättningen för att därefter om möjligt bestämma vad som är sanning/verklighet?

Svenska media misslyckas till och med i faktaförmedlingen.

Man kan efter denna talande mediatystnad knappast dra någon annan slutsats än att svenska media helt och hållet, ensidigt och uteslutande, tagit ställning mot Israel. Eller har jag fel?

***

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Ett svar på ”Svenska medias ensidiga ställningstagande mot Israel”
 1. Nej du har inte fel.

  Jag har liksom du själv o många andra funderat över tyckarelitens, TT:s o övriga mediers inställning o rapportering resp förmåga att ta till sig fakta och skilja på kontrollerbara fakta och hörsägen/fiktion.

  I bästa fall är de ”Israelkritiker o antisionister” i sämsta fall rena judehatare.

  Jag föredrar det förra men är inte så säker. De partier som grundar sig på Karl Marx läror o exempel, inklusive revisionister som SAP, har ett stråk av antisemitism inbyggt i sig.

  Sverige har aldrig varit fritt från antisemitism, och nu blir den gamla antisemitismen legitimerad igen, när ju muslimerna får hållas helt oemotsagda med sin.

  Ex.vis får jag många gånger höra att jag försvarar Israel mot bättre vetande eftersom min mor är judinna.

  Ingen kan alltså försvara Israel grundat på fakta enligt dessa personer.

Kommentarer är stängda.