Det skriver Daniel Pipes, och MXp kommenterar här. Uttalandet i rubriken har tillskrivits den tidigare israeliske stabschefen Moshe Ya’alon, men eftersom allt tyder på att han inte sagt så, bestämmer sig Pipes för att i stället uttala detta själv.

Problemet med detta har jag i någon mån diskuterat här, där jag refererade Daniel Braws recension av Benny Morris’ bok One State, Two States.

Jag citerade där Claudianus: ”en seger är verklig först när fienden inför sig själv har bekänt sig besegrad”. Och det har ju aldrig palestinierna gjort.

Så hur ska palestinierna(s ledare) förmås inse, att de har förlorat sina anfallskrig 1948, 1967, 1973 osv.? Går det? Eller måste Israel försvara sig – och vinna fler krig – i oändlighet? Att israel, om det behövs och så länge det behövs, kommer att både försvara sig och vinna verkar alldeles uppenbart.

Men vore inte fred med Israel ett bättre alternativ?

Här ytterligare en relevant länk.

***

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Ett svar på ”Palestinierna måste förmås att i djupet av sitt medvetande inse att de är ett besegrat folk”
  1. Helt rätt, med en liten reservation. Palestinierna är inte ett separat ”folk”, utan en del av det arabiska folket (vilket också framgår om man läser palestiniernas s.k. ”konstitution”.

    Palestinierna måste förmås att inse att de är en besegrad grupp.

Kommentarer är stängda.