Igår attackerades Israel av Gaza med granater och en Kassam-raket. Israel gick till motangrepp genom att bomba tunnlar från Egypten, som används till vapeninförsel i Gaza. Detta framgår här.

Gaza visar därmed på nytt att man inte är intresserade av fred med Israel.

Den här nyheten var nyast igår, då Gaza påbörjade attacken. Men då rapporterades ingenting. Först när Israel börjar försvara sig, reser sig den svenska pressen som en man. Snart sagt alla dagstidningar återger, precis som DN, detta TT-meddelande, där huvudpoängen är att Israel enligt Hamas ”bombade tunnlar i Gaza”.

Media – TT- ligger alltså hela tiden i startgroparna och med örat mot marken för att snabbt återge budskap från den islamonazistiska terrororganisationen Hamas om israeliska ”angrepp” mot Gaza, men när Gaza angriper Israel, i sitt pågående anfallskrig syftande till Israels utplåning, ja då råder dödstystnad.

– Märkte ni att jag ovan skrev att det var ”Gaza” som angrep Israel, inte att det var några särskilda personer eller grupper, eller Hamas. Det är precis samma logik som råder när man säger att det var ”Tyskland”, inte nazistpartiet, som angrep Polen och därmed påbörjade det andra världskriget. Gaza har alla kännetecken på att vara en stat. Området har en regering, ett territorium och en befolkning. Att Hamas inte utropat Gaza som en stat beror sannolikt på att man inte vill ha någon stat i Gaza med det ansvar som det medför, man vill ha Israel.

Men bara för att Hamas inte vill ta ansvar, betyder det inte att andra stater bör avstå att avkräva ansvar. Gaza bör behandlas som en självständig stat och avkrävas samma ansvar som alla andra självständiga stater, bland annat ansvaret att avhålla sig från att bedriva anfalls- och utplåningskrig mot en annan stat.

Länkar: Dagen, SvD.

Tillägg senare samma dag: Gaza har nu angripit Israel ytterligare en gång, läs här.

Tillägg 2009-08-11: Att en del av angreppen drabbade en palestinsk hjärtpatient som var på väg att få vård i Israel, det framgår här (och även i en av länkarna ovan).

***

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

2 svar på ”Gaza attackerar Israel på nytt”
  1. ”Gaza attackerar Israel på nytt”

    Extra, extra! Läs allt om de tusentals nya döda palestinerna! ”Operation hett plutonium” en total framgång!

  2. Speciellt har TT inte sagt ett dyft om att Hamas siktade med två granater mot ambulanser som just överförde en hjärtsjuk patient från Gaza till Israel. Eller sker det så ofta att det inte anses vara en nyhet?

Kommentarer är stängda.