Det säger den israeliske transportministern Yisrael Katz enligt Haaretz.

Dagens Nyheter – bland många andra – återger TT:s rapportering, enligt vilken författaren till det nya programmet, en Nabil Shaat, uppges mena att Fatah nu förbinder sig till fredssamtal och att Fatahs nya program endast ser krig som en ”teoretisk möjlighet”. Israel som en judisk stat avvisar man dock fortfarande, och man bör överväga att uppta en strategisk dialog med – Iran! TT tycks referera denna Haaretz-artikel.

Ja krig har ju alltid stått på Fatahs dagordning och kommer tydligen fortfarande att göra det. För inte så länge sedan uttalade en annan Fatah-ledare att Fatah överhuvudtaget inte kommer att erkänna Israel och att krig är rätta sättet att utplåna Israel. Läs här.

Och vilken fred är det man säger sig eftersträva (dvs. möjligen vissa inom Fatah, men tydligen inte alla)? Är det en västerländsk fred med Israel eller en islamistisk fred utan Israel? Enligt islamismen kan ingen fred råda med andra än muslimska länder, nämligen och då är förutsättningen för fred att Israel upphör att existera. Fredssamtal med Fatah kan alltså betyda vad som helst.

Men när Fatah dessutom säger att man vill ha strategiska samtal med den islamistiska regimen i Iran, då ligger slutsatsen nära att det är den islamistiska freden utan Israel som man avser.

I det perspektivet blir krig inte blott en teori, utan en bitter realitet.

Man noterar igen att den svenska socialdemokratiska kristna Broderskapsrörelsen tydligen fäster särskilt avseende vid att underlätta för Fatah att genomföra sina planer, vilka de nu är. Läs här.

***

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,