Så sägs det här på Arutz7.

Den palestinska myndigheten (PA) tycker uppenbarligen, att Israel inte får vara en judisk stat – lika lite som ”Palestina” får vara en stat för det palestinska folket eller Sverige en stat för det svenska folket, kanske?

Eller är det i den palestinska myndighetens ögon bara det judiska folket som inte får ha en egen stat?

Arutz7 citerar Benjamin Netanyahu:

Israel förväntar sig att palestinierna först erkänner Israel som en judisk stat innan man börjar tala om två stater för två folk

Ett uttalande som PA fann ”provokativt” alltså.

Det heter också i Arutz7-artikeln, att PA visserligen erkänt Israels rätt att existera, men inte som en judisk stat.

Själva syftet med Israels tillblivelse var dock just detta att skapa en stat för det judiska folket. Detta syfte är altså, enligt PA, en ”provokation”, till synes något i deras ögon ogiltigt, illegalt. PA har i och med detta visat, att dess ”erkännande” av Israel inte var allvarligt menat.

PA erkänner uppenbarligen inte Israel, accepterar inte dess existens som en judisk stat. Så fick vi detta klarlagt. Fatah, PFLP, Hamas, Hisbollah och Iran erkänner för övrigt inte Israel alls.

Frågan är därmed om det finns någon palestinsk organisation som erkänner Israels rätt att existera överhuvud taget? Jag vet ingen i alla fall.

Durban-strategin gör sig till synes ånyo gällande.

Kan det vara så att PA ”erkänt” Israel – men då som det verkar inte som en judisk stat – bara för att få internationellt bistånd? Så säger i alla fall Fatah-potentaten Mohammed Dahlan. Läs här.

***

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

Ett svar på ”Palestinska myndigheten: Krav på erkännande av Israel som en judisk stat är en provokation”

Kommentarer är stängda.