Detta framgår här, där Jerusalem Post även sammanfattar dagsläget.

Bland annat skriver man följande:

News Monday that Iranian President Mahmoud Ahmadinejad, who seeks to annihilate Israel, had formally announced his intention to attend the anti-racism conference only fed those fears that Durban II would be a repeat of the 2001 event.

Jomen. Frågan överst i denna bloggs högerkolumn är fortfarande relevant.

Men om du – med viss rätt – är skeptisk till Durban II-konferensens förmåga att leva upp till sina visioner mot ”rasism, rasdiskriminering, främlingsfientlighet och intolerans” – i vart fall gällande judar, så kanske Geneva Summit for Human Rights, Tolerance and Democracy, avsett att gå av stapeln den 19 april – dagen innan Durban II startar, är något för dig. Frankrikes, Italiens, Ruandas, det Förenade Konungarikets, Indiens och Tjeckiens utrikesministrar kommer att delta. Gott så! – Men var är Carl Bildt?

En punkt på programmet ligger denna bloggare varmt om hjärtat, eftersom den rör ”Bloggers for Freedom and the Internet’s New Frontiers: Defending Democracy in Cyberspace”.

Till yttermera visso talar det faktum, att Freedom House och UN Watch är medorganisatörer, för mötets seriositet.

Och nu ska det bli spännande att se vilka utrikesministrar m. fl. potentater som finner det ligga i linje med sina respektive länders utrikespolitik eller sin personliga moraluppfattning att närvara för att höra på vad Ahmadinejad tänker säga under det ”riktiga” mötet. Sannolikt blir det väl någonting i stil med vad du kan höra här, nämligen ”Död åt Israel”.

”Durban II är farligt”, skriver FiM. Det är ganska sannolikt så, men vi får väl se – och höra …

***

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,