Mohammed Omar, som uppges vara chefredaktör för Tidskriften Minaret skriver i SvD idag här, angående vad som kallas psykologisk krigföring mot Iran. Kanske pågår en sådan, vem vet.

Ett led i denna krigföring tycks vara det enligt herr Omars ringa mening felaktigt översatta uttalandet av Irans ”president” Ahmadinejad att ”utplåna Israel från kartan”. För: ”Han sade egentligen något annat”. Om vad det då skulle vara tiger dock herr Omar mycket talande.

Kanske sade han egentligen det som återges i nedan angivna film. Det tycks i alla fall egentligen vara just det han menar:

Och där hör man tydligt vad Ahmadinejad säger, nämligen ”Marg bar Israel”, vilket till och med jag vet betyder ”Död åt Israel”. Israel är ju f.ö. bl.a. i PLOs emblem redan utplånat från kartan – men det lever fortfarande!

Herr Omar menar vidare att det ”fejkade” citatet sprids av ”dem som vill hetsa till krig mot Iran”. Nu har jag i alla fall ytterligare spridit ett annat alldeles äkta citat, utan annan önskan än att försvara Israels rätt att existera mot dem som, i likhet med Irans ”president” hetsar mot Israel, demokrati och frihet.

Slutligen, herr Omar, vilket är värst: Att utplåna Israel från kartan eller att döda det? Herr Omar tycks, i den mån han inte är direkt okunnig, för sin del vilja bedriva en psykologisk krigföring mot just Israel, en hets mot USA, mot demokrati och frihet.

P.S.: Kanske var det detta som herr Omar menade att Ahmadinedjad uttalade, nämligen att ”Israel måste utplånas från jordens yta”. Se och hör:

Om det är detta herr Omar menar så ger jag honom rätt: det var en ”felaktig översättning”. Men den riktiga översättningen, som jag försökte förmedla nyss: vad tyder den på? Inte precis att Ahmadinejad tycker att Israel inte ska utplånas från både kartan och verkligheten. Tvärtom!

Förut kunde man tro att kartan gällde framför verkligheten i Iranska statens ögon. Men det är entydigt verkligheten man är ute efter: ”Marg bar Israel!”.

14 svar på ”Vad var det han sa?”
  1. Tja, det här snacket om att Ahmadinejads hot att utplåna Israel är felöversatta har pågått en tid nu. Inte överraskande kommer påståendena oftast från haveristbloggare med dragning åt totalitära läror. Några bevis för påståendena ger dom aldrig förutom att Memri är judar och därför inte trovärdiga, judisk komplott mm, mm. Det iranska ledarskapet skulle förmodligen skrattat åt dess försvarare i västvärlden. Judehatet är en bärande del i den islamiska republiken och inget man skäms för, tvärtom. Där hatet går in där går vettet ut.

  2. Jag förtår din frustration! Försök att vänja dig! Tiden har ändrats och svenska folket kommer inte luras av sådana som Du!
    I dagens värld uppskatas inte hyckleri!

Kommentarer är stängda.