Kriget pågår som sagt. Den antisemitiska terrororganisationen Hisbollah, som vill utplåna Israel, har attackerat israeliska soldater inne i Israel, dödat några och tagit några till fånga, i vad Ehud Olmert kallat en krigshandling. De tillfångatagna är rimligen krigsfångar. Nu påstår Hisbollah att man mot dessa vill utväxla terrorister som är dömda och fängslade i Israel. Soldater mot kriminella alltså. Klart är att Israel inte kommer att gå med på det. Klart är också att eftersom angreppen emanerat från libanesiskt territorium, så har Israel rätt att försvara sig genom att försöka eliminera Hisbollahs ställningar i Libanon, när nu den libanesiska regeringen inte vill, kan eller förmår göra det.

Klart är vidare, att Hisbollahs verkliga syfte inte är att få loss sina fängslade, utan att utplåna Israel med våldsamma medel. De kommer aldrig att lyckas, men det är illa nog att vi låter dem hållas. Att det demokratiska västerlandet tillåter islamofascismen att växa sig stark, tillåter islamofascisterna att bedriva krig mot en demokrati, som var och en av oss demokrater i stället borde försvara. Kriget pågår som sagt.