Statsministern har enligt Svenska Dagbladet idag sagt att det att ”gå in och ta delar av en regering och parlamentsledamöter” inte är ”förenligt med folkrätten”. Detta apropå den israeliska försvarsmaktens aktion i Gaza. Vad tycker då Göran Persson om den engelska och amerikanska arméns ”tagande” av delar av den tyska regeringen i det s.k. andra världskrigets slutskede? Göring, Himmler och Ribbentrop togs och den sistnämnde dömdes i Nürnberg tillsammans med andra regeringsmedlemmar (Göring och Himmler begick dock självmord). Var gripandet av dessa fascister inte heller ”förenligt med folkrätten” kanske? En regim som den palestinska, som behärskas av en rörelse vars företrädare förklarat krig mot Israel trots att anfallskrig är förbjudet enligt folkrätten, och som därtill riktar attacker även mot civilbefolkningen – en civil israel kidnappades nyligen och blev skjuten, Kassam-raketer avskjuts mot Israel – bör alltså åtnjuta immunitet enligt folkrätten och Sveriges statsminister? Varför har då krigshetsade palestinska Hamas-fascister bättre rätt till immunitet än krighetsande tyska nazist-fascister? Segrarna, dvs. Israel, har tvärtom all moralisk rätt att nu ställa dessa terrorister inför rätta, precis som segrarna gjorde år 1945. Andra världskriget pågår; dess logik gäller alltjämt.

Statsministern borde alltså besinna sig. Islamofascismen är ett hot även mot Sverige. Varje meddelande om att dessa satans mördare förtjänar någon som helst tilltro eller acceptans spelar dem bara i händerna. Det borde inte den som ytterst företräder medborgarna i Sverige och som ytterst ansvarar för deras säkerhet låna sig till.