I bästa Hamas-stil avsköts idag två raketer och smälldes två bomber mot den manifestation för Israels rätt att existera, som jag tidigare bloggat om. Alltihop var visserligen bara fyrverkerier, men man förstår varifrån inspirationen hämtats.

Här är några bilder, längst ned med riksdagskvinnan Birgitta Ohlsson (fp) i ett brandtal för demokrati, yttrandefrihet och för Israels rätt att existera:

Och här har vi Birgittas tal ”live”:

Här är en liten film till, där du kan höra vad ”oppositionen” tyckte man skulle göra med Mellanösterns enda demokratiska stat: ”Mörda, mörda Israel”…

Så var det.

Tillägg 2009-02-09: Här några nyhetslänkar: DN, SvD, Sydsvenskan, SvT (film).

***

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

9 svar på ”Malmö i dag: Raketer mot civilbefolkningen”
 1. vulgus:

  Om jag förstått rätt så är det kommunism och demokrati du gillar?

  Vi tycker likadant om nazism, islamism och demokrati.

  Alltid något!

 2. [Denne kommentators kommentar på denna blogg den 14 januari 2009: ”Nej jag anser inte att Israel har rätt att existera.” /Sapere Aude]

  Pelena:
  Kommunism – underbart, en naturligt utveckling för varje liberal demokrat.
  Nazism – Död fascistisk ideologi som under sin korta levnad utvecklades från idiotisk till galen.
  Islamism – Tokig idé om att en religions läror ska vara grunden för samhällsbyggnaden.
  Demokrati – Underbar tanke om att folkstyre bara kan uppstå genom ovillkorlig respekt för vissa grundläggande fri- och rättigheter.
  Israel – En ockupationsstat bildad av västmakterna för att slippa judarna i Europa, den består till större delen av judiska invandrare som stulit mark från palestinierna och sedan i 60 år hårt förtryckt dem. Landet överlever endast genom militärt bistånd från USA.
  Hamas – Galen islamistisk rörelse som stöddes av Israel för att utgöra en motpol till de semisocialistiska frihetsrörelserna i Palestina. Numera den enda egentligt verksamma motståndsrörelsen i Gaza.
  Fatah – Fd semisocialistisk motståndsrörelse i palestina, numera tveksam rörelse som verkar byta Israeliska mutor till ledarna mot inre splittring.

 3. profanum:

  Jag har mycket svårt att förstå vad du skriver – ibland vet jag inte om det är ironi och om du egentligen tycker tvärtom.

  Om du skulle svara rakt på sak: Vad anser du om följande företeelser:
  Kommunism
  Nazism
  Islamism
  Demokrati
  Israel
  Hamas
  Fatah

 4. [Denne kommentators kommentar på denna blogg den 14 januari 2009: ”Nej jag anser inte att Israel har rätt att existera.” /Sapere Aude]

  Bongoman:
  Lär dig läsa.

 5. Mer från Profanum Vulgus:

  http://sv.wikipedia.org/w/index.php?title=Fidel_Castro&diff=prev&oldid=6570356
  http://sv.wikipedia.org/w/index.php?title=Diskussion:Stalinism&diff=prev&oldid=4898899
  http://sv.wikipedia.org/w/index.php?title=Diskussion:Demokrati&diff=prev&oldid=4879393

  Sovjetunionen hade demokrati, Kuba är världens bästa land och en superfin demokrati. Den som orkar leta kan hitta hyllningar till Stalin också. Man ser vilket läger PV hör hemma i, det brun-röda.

 6. [Denne kommentators kommentar på denna blogg den 14 januari 2009: ”Nej jag anser inte att Israel har rätt att existera.” /Sapere Aude]

  Föresten skanderar de ju: ”mördare, mördare, mördare, Israel”

 7. [Denne kommentators kommentar på denna blogg den 14 januari 2009: ”Nej jag anser inte att Israel har rätt att existera.” /Sapere Aude]

  Hade inte de militanta Israel-vännerna använt de andra demonstranterna som levande sköldar så hade det inte hänt såklart.

Kommentarer är stängda.