Terrorministern befinner sig fortfarande i Sverige, och i morgon skall han enligt Dagens Eko träffa några riksdagsmän (från kommunisterna, socialdemokraterna och miljöpartiet). Dialog är viktigt tydligen. Men Hamas bryr sig dessvärre inte om dialog.

När ministern här ljuger om att ”vi har hållit vår vapenvila i nära femton månader” men Israel inte, så visar han tydligt att ärlig dialog, det är inget för Hamas. För hur många raketer har skjutits från Gaza på Israel under de senaste femton månaderna? Alltför många!

Det är, menar han vidare ”inte rätt att straffa ett helt folk”. Men det är inget straff att bära konsekvenserna av sina handlingar. Det finns några enkla krav på Hamas, varav erkännandet av Israel är ett. Men enligt denna rykande färska länk, har Hamas inga tankar på det. Nej, det är ”resistance”, dvs. den förskönande omskrivningen för terror, som är Hamas’ ”enda vägs politik”. Bra att få det bekräftat igen. Men besvärande för Hamas’ och i synnerhet Hamas-ministerns – och Sveriges utrikespolitiska – trovärdighet.