Det var länge sedan sist. Jag beklagar detta. Men ibland händer så mycket att det känns nästan överväldigande. Som nu till exempel. Nå, jag har idag tagit mig samman, åtminstone så pass att jag skrivit följande korta notiser:

Dan Eliasson slutar som rikspolischef Ja, det var ju väldigt efterlängtat av många på många håll. Tyvärr går ”den vandrande katastrofen” Eliasson, dvs. ”Den vedervärdige mannen från Sundsvall”, vidare till befattningen som generaldirektör för Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap”. Det är en myndighet som har att hantera katastrofer. Lycka till med katastrofen Eliasson …

Jag noterar med stark förstämning att moderaternas partiledare Ulf Kristersson, i samband med detta uttalat att ”Dan Eliasson är en kapabel person”. Inte så konstigt kanske mot bakgrund av att Kristersson själv rekryterat Eliasson till generaldirektör för Försäkringskassan. Det är ju svårt för vissa att medge misstag, även om de är uppenbara. Ännu tidigare hade den moderatledda regeringen också rekryterat Eliasson som generaldirektör för Migrationsverket, vilket ledde till att JO fällde Migrationsverket för grundlagsbrott. Kapabel? Nja, möjligen kapabel till grundlagsbrott, inget annat.

Sedan kan man fråga sig hur kapabla Moderaterna är. Knappast kapabla att utse kompetenta laglydiga myndighetschefer i alla fall. Åtminstone tycks partiledare Kristersson inte vara det. Så kapabel är Kristersson. Men ändå är han partiledare?

Den utrikespolitiska debatten i Riksdagen Det antisemitiska stolpskottet Margot Wallström, som ännu kallas utrikesminister, uttalade bland annat följande i den så kallade utrikespolitiska deklarationen:

Regeringen verkar för en tvåstatslösning baserad på folkrätten i Israel-Palestinakonflikten. Sverige ser då, liksom övriga EU, Jerusalem som framtida huvudstad för två stater. Vi har ett långvarigt vänskapligt engagemang i Palestina. Vi bidrar till dess demokratiska statsbyggande och med stöd till flyktingar genom UNRWA. Vi är en vän till Israel och står upp för dess legitima säkerhetsbehov.

Källa.

Det är då väldigt konstigt, ja faktiskt brottsligt, att Sveriges nuvarande antisemitiska statsledning ger ekonomiskt stöd till de antisemitiska terroristerna i ”Palestina”, inte minst till antisemitismen som frodas i UNRWA. Vi vet att det palestinska ”statsbyggandet” på intet sätt är demokratiskt samt på intet sätt är avsett att leda till en ”stat”. Allt som tongivande organisationer i ”Palestina” gör med avseende på Israel syftar till att utplåna just denna judiska, demokratiska och liberala stat Israel. Den som, efter sjuttio år av återkommande arabiska anfallskrig samt återkommande och ännu pågående terrorattacker mot och i den judiska staten Israel, ännu inte insett detta måste anses vara antingen faktaresistent eller antisemit. Eller möjligen drabbad av en psykisk åkomma.

Möjligen är Sveriges nuvarande statsledning allt detta. Mycket tycks tyvärr tala för det.

Det inger då stark olust att behöva konstatera, att representanter för denna i vart fall antisemitiska ”statsledning” haft den dåliga smaken att delta i en minneshögtid för Förintelsens offer i synagogan i Stockholm. Varför var de där? Har judarna bjudit in dem? Har judarna i Stockholm gjort det i en anda av underkastelse?

Då vill jag säga att inga judar någonstans, vare sig i Sverige eller Israel för att ta två exempel, har anledning att underkasta sig antisemiter någonstans, vare sig i form av Sveriges nuvarande antisemitiska statsledning eller i form av antisemiterna i ”Palestina”, för att ta två exempel. I synnerhet inte i en synagoga!

Sveriges nuvarande antisemitiska statsledning kan inte överösa antisemiterna i ”Palestina” med ekonomiskt bistånd, och samtidigt trovärdigt mena att man stödjer judarna i Sverige. Det är hyckleri och lätt att avslöja. ”Money talks” vilket inte minst den antisemitiska statsledningens bistånd till antisemiterna i ”Palestina” bevisar.

Israel under angrepp! Ja det skedde bara för någon dag sedan. Flera israeliska soldater skadades. Läs här! Någon vecka tidigare skickades det från Syrien in en ”iransk drönare”. Israel försvarade sig naturligtvis, men ett israeliskt stridsflygplan sköts tyvärr ned. Bl. a. TT skriver då så här:

I lördags ska en iransk drönare från Syrien ha kränkt Israels luftrum. Det är något som tillbakavisas av militäralliansen som stöder Syriens regim. Oavsett vad som är sant så genomförde Israel, med kränkningen som förevändning, flygräder mot syriska och iranska mål i Syrien senare under dagen.

Källa.

Jaha, så om Israel attackeras med drönare från Syrien, så är det blott en ”förevändning” för Israel att försvara sig, ”oavsett” om det är sant eller ej. Ungefär då som att när Polen attackerades av Nazityskland år 1939 så var det blott en ”förevändning” för Polen att försvara sig, ”oavsett” om det var sant eller ej att Polen attackerades? Den som attackeras har väl alltid rätt att försvara sig och ingen som befinner sig vid sunda vätskor har väl ännu menat att Polen inte hade rätt att försvara sig år 1939? TT tycks dock mena att Israel för närvarande inte har det, ”oavsett” om Israel attackerades eller ej …

Härnedan är ett foto på när Israels premiärminister Netanyahu håller upp en vrakdel av denna iranska drönare. Visst, de faktaresistenta antisemiterna kan ju hävda att det inte finns några bevis för att just denna vrakdel härrör från just denna drönare. Å andra sidan kan man fråga sig varför Israel skulle behöva några förevändningar för att försvara sig. Israel vill inte utplåna någon stat. Det vill däremot bland andra Iran – och alla arabstater som anslutit sig till arabförbundets stadga om mänskliga rättigheter, där det står att sionismen – dvs. Israel – ska elimineras – dvs. utplånas …


Källa.2 svar på ”Söndagsnytt 1/2018 från Sapere Aude!”
  1. Palestinamandatet delades, som vi känner till, i en arabisk del 1947 (jordanien 77% av ytan) och en Judisk del som blev Israel 1948 ( 23% av ytan )
    Jordanien ockuperade sedan Judèen&Samarien mellan åren 1948-1967 och döpte då området till ” västbanken”. 22 synagogor förstördes bl.a i Jerusalem.
    Under dessa 19 år talades det aldrig om några ” palestinier ”.
    1967 var Israel nära utplåning då 5 arabiska grannar samlat militära styrkor längs Israels gräns och var redo för invasion. Israel var på tårna och slog till först och besegrade fienden i det sk. 6 dagarskriget. Efter detta nederlag började det talas om ”palestinier” . Sovjet / Rumänien , kgb , uppfann tillsammans med plo ett nytt folkslag..”palestiner ” araber som stödde plo fick order om att sluta använda sina klannamn och istället kalla sig ”palestinier” . Allt enligt marxistisk terrortaktik.

  2. Bra skrivet Lennart. Hammaren på spiken. Både Dan Eliasson och antisemiten Margot Wallström fick en smäll på käften.

Kommentarer är stängda.