Om man Googlar på orden ”Trump oro” får man 17 100 000 träffar.

Om man Googlar på ordet ”Islamofobi” får man 774 000 träffar.

Om man sedan Googlar på orden ”islam oro” får man 588 000 träffar.

Och om man slutligen Googlar på ordet ”trumpfobi” får man 4 830 träffar.

Detta är naturligtvis en helt ovetenskaplig undersökning, men det verkar ju onekligen som om fler har skrivit på Internet om ”oron” inför USAs nye president Donald Trump än om ”rädslan” för islam, ”islamofobin”. Än färre har skrivit om ”oron” för islam.

Nå! Hur ska vi veta om ”oron” som uttrycks mot Trump inte egentligen är en berättigad ”fobi”? Hur ska vi veta om den så kallade ”fobin” mot islam – och islamismen – inte egentligen är en berättigad ”oro”?

Min slutsats så här långt är att de politiskt korrekta ofta tycks ha en benägenhet att vilja kalla de icke politiskt korrektas ”oro” för en sjukdom, en ”fobi”. Samtidigt som det verkar som att de kanske allt för ofta vill kalla deras egen eventuella ”fobi” för en ”oro”!

Eller?

Visst: De politiskt korrekta kan enligt dem själva aldrig vara drabbade av en sjukdom, en ”fobi”. Men det får ju stå för dem. (Kanske saknar de tom. sjukdomsinsikt.)

För de politiskt inkorrekta, till vilka jag räknar mig själv, lär alltjämt och alltid ha friheten att ändå uttrycka ”oro” för deras uttalanden! – Och om inte alltid, men när det är rätt och riktigt, kalla de politiskt korrektas uttalanden för en ”fobi”.

Jag tar mig därför friheten att uttrycka oro inför de politiskt korrektas ”oro” inför Trump. Jag tar mig till och med friheten att kalla deras ”oro” för en ”fobi”.

Och inför de politiskt korrektas begrepp ”islamofobi”, vilket man tillskriver envar som, i likhet med mig själv, kritiserar islamisternas anspråk på, och verkliga försök att erövra hela världen, kan jag som minst uttrycka min ”oro”.

Som mest får vi ju tillsammans stå detta onda emot, i ord såväl som gärning.

Rätta mig om jag har fel!