Sapere Aude!

Liv, frihet, egendom – Life, liberty, property | Toujours l'audace! – Chutzpah! | זכור

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Lennart Eriksson

Denna blogg drivs av Lennart Eriksson, som också har skrivit nästan alla hittills över 1400 inlägg. Läs mer under rubriken "Om Sapere Aude!" ovan - och observera även följande:

Nemo me impune lacessit

Sagt om Sapere Aude!

"Sapere Aude är en av Sveriges bästa bloggar!" - Läst på Facebook 2014-01-26

"Modigt. Provocerande. Intressant." - E-post 2014-08-27

"Lennart Eriksson … hjälten på Migrationsverket" - E-post 2015-08-15

Arkiv
Kategorier
Kalender
november 2022
M T O T F L S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

”Alliansen” och det politiska ansvarstagandet – Vinnaren är: Sverigedemokraterna!

24 januari, 2017 (18:58) | Demokrati, Försvar, Frihet, Islamismen, Liberalism, Sverige | By: Lennart Eriksson

Nyss kom resultatet av en ny opinionsundersökning från YouGov (pdf): Sverigedemokraterna är största riksdagsparti som vanligt. Se här:


Källa.

YouGov var det opinionsinstitut som bäst prickade in Sverigedemokraternas valresultat i det senaste riksdagsvalet. Alla andra institut redovisade mycket lägre valresultat för Sverigedemokraterna än YouGov.* Det finns därför all anledning att ta fasta på ovanstående siffror: Sverigedemokraterna får stöd av nästan 25 procent av de tillfrågade. Nästan en fjärdedel!

”Alliansen” hade omedelbart efter förra valet kunnat behålla regeringsmakten om man bara velat ta stöd av Sverigedemokraterna. Man har därefter haft och har alltjämt möjligheten att ta tillbaka regeringsmakten, dock alltjämt under förutsättning att man söker stöd hos Sverigedemokraterna.

Men si, det gör man inte, mestadels under hänvisning till att Sverigedemokraterna skulle vara ett rasistiskt parti. Visst, partiets antecedentia lämnar en del övrigt att önska. Men det finns värre partier i Sveriges riksdag.

För i stället tillåter man Socialdemokraterna att bilda regering med stöd av Vänsterpartiet, det mest antiliberala, diktaturkramande och bloddrypande parti som någonsin vunnit inträde i Sveriges Riksdag.** Ett parti vars mörka antecedentia alldeles överskuggar Sverigedemokraternas, flera gånger om.

Man tillåter Socialdemokraterna att bilda regering tillsammans med det kanske mest islamistvänliga riksdagspartiet, nämligen Miljöpartiet. Med stöd av det mest bloddrypande riksdagspartiet, nämligen Vänsterpartiet. Detta trots att ”alliansen” lätt skulle kunna ta över regeringsmakten med stöd av Sverigedemokraterna. Som om dessa partier skulle vara ett bättre alternativ för Sverige än att själva regera.

Kanske är dock en viss tillnyktring på gång.

Moderatledaren Anna Kinberg Batra (foto t. v.) sade nyligen att Moderaterna vore villiga att få stöd av Sverigedemokraterna och Kristdemokraterna har tidigare uttryckt liknande tankegångar.

Men Centerpartiets partiledare Annie Lööf (foto t. h.) säger i Svenska Dagbladet den 21 januari däremot följande: ”Vi står fast vid vårt besked att inte göra oss beroende av SD för att kunna ta över regeringsmakten”.

Nähä. Det är alltså bättre att låta de islamistkramande, bloddrypande och antiliberala partierna styra, än att själv ta makten för att avvärja dessa partiers skadliga inflytande. Det är bättre att låta dem skada Sverige än att ta stöd av Sverigedemokraterna för att bygga ett bättre Sverige än vad dessa skadegörare någonsin kan prestera.

Med en sådan politik, eller snarare icke-politik, ställer sig Centerpartiet självt i dessa skadegörares tjänst. Centerpartiet viker ned sig inför de partier som skadar Sverige. Centerpartiet sviker Sverige.

Det handlar ju ändå om att ta ansvar för Sverige. ”Alliansens” vilja och förmåga att ta sådant ansvar har under innevarande valperiod visat sig vara nästintill obefintlig.

Ett är säkert: Deras SD-”fobi” är ingen ursäkt. Att deras avståndstagande från Sverigedemokraterna inte är framgångsrikt i termer av eget opinionsresultat bevisas ju gång efter annan av YouGovs opinionsundersökningar: Sverigedemokraterna är oftast det största partiet. Cirka en fjärdedel av de tillfrågade under lång tid.

Att inte vilja söka samband med Sveriges antagligen största riksdagsparti är ett hån mot en stor andel av Sveriges folk. Det kommer att straffa sig. Dels kommer det att drabba Sveriges folk genom att den nuvarande svenska statsledningens skadegörelse tillåts fortsätta. Dels kommer det att drabba allianspartierna själva genom att ännu fler väljare antagligen kommer att genomskåda ”alliansens” svek – och i stället rösta på Sverigedemokraterna!

* Uppdatering 2017-01-26. Tyvärr mindes jag fel. Det var Sentio som rapporterade ”rättast” resultat förra valet. Här är Sentios ”valbarometer” för Januari 2017. Sverigedemokraterna störst även där:


Källa.

** Vänsterpartiet stödde under andra världskriget Molotov-Ribbentrop-pakten, Sovjetunionens anfallskrig mot Finland samt Nazitysklands ockupation av Norge och Danmark. Bara för att ta ett exempel.

Comments

Comment from Cai Parma
Time 24 januari 2017 at 20:06

Helt riktigt.
Bortsett från att det var Sentio som låg närmast det verkliga resultatet. Yougov visade 10 % för lite då..

Comment from Sapere Aude!
Time 24 januari 2017 at 20:27

OK, tack Cai! Jag lär väl då minnas fel …

Write a comment

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/f/5/5/sapereaude.se/httpd.www/blog/wp-content/themes/daleri-sweet/comments.php on line 39