Så skriver Dagens Eko på Sveriges Radios hemsida. Jag citerar in extenso:

Fawzi Barhum, talesman för Hamas säger till AFP att det inte finns några möjligheter att förnya vapenvilan och att det är den palestinska rörelsens plikt att besvara attacker från Israel.

Israeliskt stridsflyg anföll i natt mål på Gazaremsan, och enligt Israel anfölls metallverkstäder som tillverkar raketer.

Från Gazaområdet avfyras då och då raketer som slår ner inne på israeliskt område.

Man häpnar igen, fast detta slags rapportering är förvisso vardagsmat.

Här köper Sveriges Radio rakt av terrororganisationen Hamas’ förklaring till varför ”vapenvilan” inte förlängs. Det beror, skriver man, uteslutande på att Hamas måste besvara ”attacker från Israel”. Detta är visserligen ett citat från en Hamas-terrorist, men det får stå oemotsagt.

Men det är ju Hamas som är den som i grunden attackerar, genom att inte alls bara ”då och då” avfyra raketer, utan närmast kontinuerligt de senaste dagarna. Påståendet att det sker då och då är dessutom inget Hamas-citat, utan Sveriges Radios egen bedömning, såvitt man ser. Syftet med raketangreppen är dessutom det enligt folkrätten mest förbjudna: Att utplåna ett annat land.

Hittills idag (till kl 16.30 LT) har elva (11) granater eller raketer träffat Israel och igår var det tjugotvå (22) stycken. Se här. Detta utgör nästan en i timmen fördelat över hela dygnet.

Om Sveriges Radio skulle beskjutas med en raket i timmen, i syfte att med våld utplåna Sveriges Radio, skulle Sveriges Radio i det läget påstå att beskjutningen sker ”då och då”? Knappast. Då är det närmast frågan om ett smärre bombardemang.

Varför förminskar Sveriges Radio Hamas’ skuld till detta krig och förökar Israels? Antisionism? Antisemitism? Dumhet? Ja, säg.

Det här är i alla fall inte längre tal om ”public service”, det är närmast frågan om ”public propaganda”. Propaganda till förmån för en islamonazistisk terrororganisation.

Sveriges Radio kandiderar följaktligen med detta uttalande starkt till en framstående position i nonsens-gänget.

(I DN idag hittar du förresten denna mera utförliga och balanserade artikel.)

***

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Ett svar på ””Hamas förnyar inte vapenvilan med Israel””

Kommentarer är stängda.